Visa allastudier.se som: Mobil

Samhällets digitalisering: Forskningsfronten

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
15 hp
Heltid
Distans
Startdatum: Vår 2021 - Distans

Samhällets digitalisering: Forskningsfronten

Hur ska vi som individer navigera i en tid som utmärks av en stor förändring med teknologier som för med sig helt nya förutsättningar för vår personliga integritet? Vilka konsekvenser har införandet av ny teknologi för våra företag och organisationer, och på sättet som vi interagerar med varandra? Och hur ser framtidens teknologi ut?

Kursen ger en bred översikt av den absolut senaste forskningen inom fältet, kopplat till fenomen som digital aktivism, RPA, artificiell intelligens, blockkedjor, agil transformation och öppna data. Kursdeltagarna får träffa världsledande forskare som delar med sig av sina senaste forskningsresultat, och diskutera konsekvenserna av den utveckling vi nu ser samt vad som kan tänkas ligga runt hörnet. Kursen riktar sig till individer med ett intresse i att få en djupare förståelse kring vad samhällets digitalisering innebär, samt är intresserade av att få ta del av de senaste forskningsresultaten innan dessa blivit allmängods. På så sätt riktar sig kursen till såväl praktiker som studenter. 

Undervisningsspråk är engelska.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Samhällets digitalisering: Forskningsfronten

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: