Visa allastudier.se som: Mobil

Sanning i konst och vetenskap

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2021 - Distans

Sanning i konst och vetenskap

Hur vet vi egentligen vad som är sant? Vilka konsekvenser kommer automation och artificiell intelligens få för våra samhällen? Vilka vetenskapliga rön är viktiga för vår samtid? Och vilken roll spelar konsten i allt detta?

Kursens syfte är att ge en introduktion till populärvetenskapliga samtida rön inom naturvetenskap, samhällsvetenskap och humaniora, och hur dessa sedan blir en del av vår kultur och diskurs. I kursen berörs grundläggande frågor inom vetenskapsteori och teknologi, samt utvecklingen av det naturvetenskapliga fältet från början av 1900-talet och fram till nutid. Kursen behandlar även hur samtida konst och vetenskap har verkat tillsammans och bidragit till varandras samt samhällets utveckling.

Kursen fokuserar särskild på samtida fenomen som har kommit att prägla offentlig debatt kring konst, kultur och vetenskap. Pandemier, fake news, post thruth, populism och polarisering är centrala begrepp i kursens litteratur och utgångspunkter för några av de samhällsfenomen som kursen handlar om.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Sanning i konst och vetenskap

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: