Visa allastudier.se som: Mobil

Sensorik och sinnesupplevelser av mat och dryck

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
7.5 hp
Heltid
Klassrum

Sensorik och sinnesupplevelser av mat och dryck

Kursen fokuserar på hur människans sinnen fungerar och hur våra sinnesupplevelser påverkar vår uppfattning av en måltid. Kursen innefattar bland annat moment som sinnesfysiologi, perception, sensorisk analys, analys- och provningsmetodik, preferens, smakmatchning, sapere och neofobi. Teori varvas med praktiska laborationer som behandlar olika sensoriska analysmetoder samt hur mat och dryck påverkar varandra.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Matematik B, Naturkunskap B. Eller: Matematik 2a / 2b / 2c, Naturkunskap 2

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Sensorik och sinnesupplevelser av mat och dryck

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: