Visa allastudier.se som: Mobil

Skapa och reglera marknader

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Göteborg
Sista ansökan: 2021-04-14

Skapa och reglera marknader

Hur olika marknader skapas och regleras är ett centralt studieområde inom ekonomisk historia. Det är nämligen viktigt för att förstå de moderna marknadsekonomiernas utveckling och industriella omvandling. Hur marknader uppstår och utvecklas är både ett resultat av aktörers aktiva beslut och av deras omedvetna handlingar och anpassning till institutionella och ekonomiska faktorer.

Statens roll är emellertid också central för marknadsstruktur och marknaders funktion, eftersom staten sätter ramverket för aktörerna. Detta är välkänt sedan länge och har varit föremål för omfattande forskning, men efter finanskrisen 2007 upplevde debatten ett uppsving igen, där speciellt frågor om hur och i vilken utsträckning politiska beslut påverkar marknadernas funktion och hur beslutsfattarna ska agera för att förhindra kriser uppmärksammats. Kursens mål är att ge en bred översikt av centrala teman kring marknadskonstruktion, marknadsutveckling och marknadsreglering framförallt inom ekonomisk-historisk forskning men också i angränsande, samhällsvetenskapliga discipliner.

Förkunskaper

Behörig att antas till kursen är den som uppfyller villkor för fordringarna för kandidatexamen 180 hp, inklusive ett examensarbete på 15 hp. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Engelska 6/Engelska B eller motsvarande resultat på ett internationellt erkänt test, till exempel TOEFL, IELTS.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Skapa och reglera marknader

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: