Slöjd 1 för lärare åk 7-9

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2023 - Göteborg

Slöjd 1 för lärare åk 7-9

Kursen vänder sig till dig som vill börja studera till slöjdlärare. Kursen utgör den första delkursen i Ämneslärarprogrammets utbildning till slöjdlärare för grundskolan, men är också öppen att söka som fristående kurs för dig som vill utbilda dig till slöjdlärare på andra vägar än via Ämneslärarprogrammet.

Med utgångspunkt i slöjdens material, redskap och hantverkstekniker introduceras de studerande för skolämnet slöjd. Fokus ligger på grundläggande kunskaper om och i att säkert och ändamålsenligt hantera redskap och handverktyg. Erfarenheterna från det hantverksmässiga arbetet relateras till slöjdämnets övriga målsättningar i gällande kursplan för grundskolan, och till vad det innebär att vara lärare i en sådan verksamhet. Undervisningen sker bl.a. genom seminarier, föreläsningar, workshops och olika hantverksmässiga övningar.

Tre saker är viktiga att framhålla om kursen för dig som är intresserad av att läsa den som fristående kurs:

  • Kursen leder inte med automatik till behörighet som slöjdlärare.
  • I kursen ingår arbete i såväl mjuka som hårda slöjdmaterial.
  • Om du i första hand är intresserad av att utveckla din kompetens på hantverksområdet är detta troligen inte kursen för dig då den har ett stort och tydligt integrerat ämnesdidaktiskt perspektiv med fokus på kommande slöjdlärarroll.

Observera att den andra ämneskursen för slöjdlärare ges i direkt anslutning till denna (första) kurs. Du kan söka båda kurserna samtidigt. Direktlänk till kurs 2. 

 

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Engelska 6, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Slöjd 1 för lärare åk 7-9

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön