Slöjd 3 för lärare åk 7-9

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2023 - Göteborg

Slöjd 3 för lärare åk 7-9

Kursen breddar och fördjupar dina kunskaper om estetiska och kulturella uttrycksformer, både genom teoretiska studier och genom arbete med olika slöjdarbeten. Under kursen behandlas hur formgivning, mode och identitet kan uttryckas genom olika slöjdföremål. Via olika inspirationskällor som arkitektur, konst och design genomför du inom kursen egna hantverksarbeten. Du får diskutera vad ett slöjdföremål kommunicerar genom sin färg, form, material, konstruktion och funktion. 

Kursen behandlar också vilken betydelse slöjdlärarens förhållningssätt har för elevernas lärande och måluppfyllelse. Inom kursen diskuteras även bedömningsgrunder av elevarbeten samt kunskapskraven i slöjdämnet.

Kursen är den tredje delkursen i Ämneslärarprogrammets utbildning till slöjdlärare för grundskolan. Den kan sökas som fristående kurs, men observera att den då inte automatiskt leder till behörighet som slöjdlärare.

Förkunskaper

Behörig till kursen är student som har godkänt resultat med minst 25 hp från ämneskurserna L9SL10 och L9SL20 eller kan uppvisa motsvarande kunskaper.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Slöjd 3 för lärare åk 7-9

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön