Visa allastudier.se som: Mobil

Slöjd 4a för lärare åk 7-9

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2021 - Göteborg

Slöjd 4a för lärare åk 7-9

Kursen utgår från ett prövande och experimenterande arbetssätt med fokus på utforskande av möjligheter och begränsningar hos olika material. Du genomför i kursen ett individuellt arbetsområde som väljs i dialog med kursläraren. Arbetet ska relateras till relevant forskning, och området utforskas dels genom eget hantverk och dels genom studier av litteratur och andra källor. Ditt arbete med det valda materialet ska inkludera olika perspektiv på hållbar utveckling. Arbetet inom kursen relateras också till att som lärare leda en verksamhet med motsvarande fokus i grundskolans slöjdundervisning.

 

Kursen vänder sig till dig som har minst 30 hp i slöjdämnesstudier för lärare, inklusive material, redskap och hantverkstekniker. Kursen omfattar 7,5 högskolepoäng. Studietakten är 50 % med flertalet obligatoriska campusdagar.

 

Observera att kursen inte per automatik leder till behörighet som slöjdlärare. Vill du veta hur kursen kan vara en del av studierna som leder till behörighet att undervisa i slöjd på grundskolan, ber vi dig kontakta en studievägledare i slöjdämnet.

Förkunskaper

Behörig till kursen är student med godkänt resultat från kurserna L9SL10 och L9SL20.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Slöjd 4a för lärare åk 7-9

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: