Visa allastudier.se som: Mobil

Slöjdämnet och hållbar utveckling

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2022 - Distans

Slöjdämnet och hållbar utveckling

Kursen vänder sig till dig som vill fördjupa din kunskap och förståelse för hållbarhetsperspektiv och miljöaspekter i skolans slöjdämne. I kursen ges du möjlighet att utveckla kunskaper om hur hållbar utveckling och miljöaspekter används i relation till kursplanen i slöjd och om hur du kan utveckla elevers förhållande till miljöperspektiv.

Kursen vänder sig till dig som vill veta mer om hur hållbar utveckling kan förstås och användas i skolans slöjdämne. Inom ramen för kursen får du möjlighet att problematisera och diskutera aspekter som rör slöjdämnets materiella och immateriella resurser samt hur de relaterar till undervisning om hållbar utveckling. Du får också utveckla kunskap om miljöaspekter i relation till slöjdämnet. Vidare hanteras och problematiseras material utifrån ett hållbarhetsperspektiv.

Du som söker ska ha påbörjat dina studier till ämneslärare i slöjd eller har pågående anställning som slöjdlärare i grundskolan, eller har lärarexamen.

Undervisningen sker genom föreläsningar, seminarier, litteraturstudier, uppgifter och redovisningar. Kursen ges hösten 2021 helt på distans med cirka tre obligatoriska digitala dagsträffar under terminen via plattformen Zoom. Observera att kursen inte med automatik leder till behörighet som slöjdlärare.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs grundläggande behörighet för högskolestudier samt något av följande: Lärarexamen. Pågående anställning som slöjdlärare i grundskolan. Påbörjad lärarutbildning med inriktning mot slöjdämnet.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Slöjdämnet och hållbar utveckling

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön