Visa allastudier.se som: Mobil

Socialantropologi: Kärnkurspaket

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Göteborg
30 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2022 - Göteborg

Socialantropologi: Kärnkurspaket

Tycker du att det är viktigt att förstå människor och deras handlande i en global värld?  Socialantropologi ger dig verktyg att analysera och förstå vikten av kulturellt meningsskapande i människors liv och i världen. Hur uppfattar och ordnar människor sin tillvaro och vad betyder det att vi har olika sätt att förstå världen? Vi utgår ifrån att möten och mångfald i dagens värld är präglade både av lokala tillhörigheter och av global sammanflätning. Med hjälp av exempel från skilda håll i världen får du diskutera social och kulturell variation och utforska skillnader och likheter. Vi arbetar med begrepp som kultur, identitet och makt. Du får träna dig i att analysera hur olika samhällskonflikter och maktrelationer förstås av dem som är nära berörda. Genom träning i antropologiskt fältarbete får du kunskap om deltagande observation som metod och dess betydelse för antropologins inifrånperspektiv på människors skiftande livsvillkor.

Kurspaketet omfattar kurserna SA1121 Introduktion till socialantropologi 1 (15 hp) och SA1122 Introduktion till socialantropologi 2 (15 hp).

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Socialantropologi: Kärnkurspaket

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön