Socialpsykologi

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
15 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2023 - Göteborg

Socialpsykologi

Under kursen tränar du dig på att läsa, analysera och utvärdera forskningslitteratur vilket är en bra förberedelse för yrken som ställer krav på sådana färdigheter. Det kan till exempel handla om arbeten där man gör utredningar, eller tar fram forskningsöversikter för offentliga organisationer. Genom att kursen fokuserar på att utveckla din förmåga att tänka vetenskapligt kring forskningsdesign och forskningsmetoder är den dessutom en utmärkt förberedelse för fortsatta studier på forskarnivå.

Undervisningen sker i form av föreläsningar och seminarier. Den första delen är teoretisk. Kursens andra hälft består av ett självständigt arbete där du skriver en litteraturöversikt kring en socialpsykologisk forskningsfråga som du själv har valt.

Kursen ges på engelska.

 

Förkunskaper

Minst 90 hp i psykologi på kandidatnivå (grundnivå), inklusive ett fördjupningsarbete om 15 hp. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Engelska B/Engelska 6 eller motsvarande resultat på ett internationellt etablerat språktest, till exempel TOEFL eller IELTS.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Socialpsykologi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön