Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Somalisk grammatik 2 för modersmålstalare

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2024 - Distans

Somalisk grammatik 2 för modersmålstalare

Du får möjlighet att utveckla en fördjupad förståelse för somaliskan som språkligt system, ur ett kontrastivt perspektiv.

Fokus ligger på formlära och syntax, men även ordbildning och ljudlära behandlas kortfattat. I centrum för kursen står en medelstor referensgrammatik avfattad på somaliska där språket beskrivs ur ett modersmålsperspektiv. Kortare utdrag ur andra beskrivningar läses också som jämförelse då beskrivningarna tydligt skiljer sig åt. I sådana fall diskuteras för- och nackdelar med de olika framställningssätten.

Genom studier av kurslitteratur på somaliska befästs grundläggande språkvetenskaplig terminologi på somaliska och genom diskussioner av stoffet på svenska eller engelska befästs sambanden mellan de olika språkens språkvetenskapliga begreppsapparater.

Förkunskaper

Lägst betyget godkänd på 5 högskolepoäng från SOL101 eller SOL110. Undantag ges från kravet på engelska när undervisningsspråket är svenska. Undantag ges från kravet på svenska när undervisningsspråket är engelska

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Somalisk grammatik 2 för modersmålstalare

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön