Somaliska språket i ett kontrastivt perspektiv

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2023 - Distans
Sista ansökan: 2023-04-16

Somaliska språket i ett kontrastivt perspektiv

Kursen är avsedd för dig som är modersmålstalare. Den syftar till att du skall utveckla en fördjupad förståelse för somaliskan som språkligt system i ett kontrastivt perspektiv i jämförelse med svenskan, engelskan och andra större indoeuropeiska språk samt utveckla en språkvetenskaplig begreppsapparat på svenska som möjliggör teoretiska studier och diskussioner av i sammanhanget relevanta språkvetenskapliga frågeställningar.

För att kunna tillgodogöra dig kursen behöver du inte tala flytande somaliska, men du måste ha tillräckliga kunskaper för att någorlunda obehindrat kunna följa med i och delta aktivt i språkliga analyser av somaliska exempelord och -meningar. Bedömningen av dina språkkunskaper i somaliska görs av dig själv som studerande..

 

Förkunskaper

Grundläggande behörighet. Undantag ges från kravet på engelska när undervisningsspråket är svenska. Undantag ges från kravet på svenska när undervisningsspråket är engelska.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Somaliska språket i ett kontrastivt perspektiv

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön