Visa allastudier.se som: Mobil

Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot anestesisjukvård

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Varberg
60 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2020 - Varberg

Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot anestesisjukvård

Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot anestesisjukvård

Avancerad nivå, helfart 60 hp

Om programmet

Vill du ha en kvalificerad roll inom vården som innebär att anestesera (söva), smärtlindra och övervaka patienter i en högteknologisk miljö? Då ska du söka specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot anestesi. Som anestesisjuksköterska kan du bland annat arbeta med olika typer av lokal och generell anestesi (bedövning) och sedering i samband med operationer, undersökningar och behandlingar av patienter i alla åldrar. Denna specialistkompetens verkar inom ett högteknologiskt område som kräver både vårdvetenskaplig och medicinsk kunskap.

Utbildningen bidrar till kunskap om patientsäkerhet, avancerad omvårdnad och stor vikt läggs vid medicintekniska hjälpmedel. Denna inriktning ger också kompetens som krävs inom katastrofmedicin och traumasjukvård.

Utbildningen till specialistsjuksköterska med inriktning mot anestesi är en akademisk yrkesutbildning på avancerad nivå som leder till specialistsjuksköterskeexamen.

Vem kan söka?

Utbildningen riktar sig till dig som har en examen som sjuksköterska om minst 180 hp och som vill ta nästa steg och bli specialistsjuksköterska. 

Denna inriktning ger dig:

Programmet fördjupar kompetensområdet för omvårdnad på avancerad nivå inom vård före, under och efter operation. Du som går denna inriktning får även verktyg för att bedriva utveckling inom specialistområdet. I programmet integreras kunskaper från vårdvetenskap, medicinsk vetenskap samt samhälls- och beteendevetenskap.

Följande kurser ingår i programmet:

  • Specialistsjuksköterskans profession med inriktning mot anestesisjukvård 7,5 hp
  • Perioperativa vårdprocessen och anestesiologisk omvårdnad vid dagkirurgi 7,5 hp
  • Anestesiologisk omvårdnad vid elektiv och akut kirurgi vid komplexa vårdbehov 7,5 hp
  • Vetenskaplig metod 7,5 hp
  • Klinisk fördjupning inom anestesiologisk omvårdnad 15 hp
  • Examensarbete i omvårdnad med inriktning mot anestesisjukvård, 15 hp

Programmet innehåller kliniska moment, så kallad verksamhetsförlagda utbildning (VFU). Placering av denna kan komma att ske inom hela Västra Götalandsregionen vilket kan medföra resekostnader för studenten. Vid ansökan till programmet finns möjlighet att välja Göteborg eller Varberg för VFU. Den teoretiska delen av utbildningen är dock förlagd i Göteborg.

Internationalisering

Vi bedriver aktivt studentutbyten med lärosäten inom norden samt Nordamerika (USA), vilket betyder att du som student kan önska att få genomföra delar av din VFU alternativt uppsatskurs vid något av våra samarbetslärosäten.

Efter avslutad utbildning

Arbetsområde

Anestesisjuksköterskan ansvarar för omvårdnad och medicinsk behandling av patienter i alla åldrar och sjukdomstillstånd. Arbetet kännetecknas av situationer som kräver handlingsberedskap, flexibilitet och god problemlösningsförmåga. Arbetsfältet omfattar även allmänna akuta situationer inom och utanför sjukhus.

Examen

Programmet ligger till grund för generell examen i omvårdnad på magisternivå och ger behörighet till fortsatta studier på forskarnivå. Programmet är ackrediterat av International Federation of Nurse Anesthetics.

Belastningsregister

När du som student vid Göteborgs Universitet ska göra din verksamhetsförlagda utbildning (VFU) kan vissa enheter kräva att du som student ska kunna uppvisa utdrag ur belastningsregistret. Det informeras i sådana fall i webbverktyget för VFU, Praktikplatsen.se och i välkomstbrev från din praktikplats.

Förkunskaper

Nordisk legitimation som sjuksköterska, ett års yrkeserfarenhet som sjuksköterska och avlagd kandidatexamen i omvårdnad eller motsvarande.Därutöver krävs språkkunskaper motsvarande Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 5.

Examen & Intyg

Specialistsjuksköterskeexamen

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot anestesisjukvård

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: