Visa allastudier.se som: Mobil

Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot diabetesvård

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Göteborg
60 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2022 - Göteborg
Sista ansökan: 2022-03-14

Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot diabetesvård

Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot diabetesvård

Avancerad nivå, halvfart | 60 hp

 

Om programmet

Du som väljer denna utbildning bygger upp en fördjupad kunskap för att bidra till att förebygga och behandla en av våra stora folksjukdomar. Våra lärare forskar och arbetar inom diabetesvård vilket bidrar till att du får ta del av de senaste kunskaperna och behandlingsformerna inom diabetesområdet. I programmet ingår verksamhetsförlagd utbildning inom diabetesvård med noggrant utvalda handledare. Dina kunskaper kommer att behövas!

Utbildningen till specialistsjuksköterska med inriktning mot diabetesvård är en akademisk yrkesutbildning på avancerad nivå som leder till specialistsjuksköterskeexamen.

Programmet ges i samverkan mellan Göteborgs universitet och Högskolan Väst. Du antas till ett lärosäte men undervisningen bedrivs vid båda lärosäten, se nedan för kurser som ingår i programmet.

 

Vem kan söka?

Utbildningen riktar sig till dig som har en examen som sjuksköterska om minst 180 hp, ett års arbetslivserfarenhet som sjuksköterska och som vill ta nästa steg och bli specialistsjuksköterska. 

 

Denna inriktning ger dig:

  • Fördjupade kunskaper i avancerad bedömning, vårdplanering och stöd till egenvård vid diabetes
  • Verktyg för uppföljning av patienter inom diabetesvård samt kunskap om organisation av diabetesvård
  • I utbildningen ingår också ett självständigt arbete som syftar till att ge dig kompetens att utveckla vården, arbeta evidensbaserat samt att implementera forskningsresultat i diabetesvård.

 

Efter avslutad utbildning

Programmet ligger till grund för generell examen i omvårdnad på magisternivå och ger behörighet till fortsatta studier på forskarnivå.

 

Arbetsområden

Specialistsjuksköterskor inom diabetesvård kan arbeta på mottagningar såväl som i slutenvård samt i primärvård och kommunal vård.

 

Inriktningens innehåll

Specialistsjuksköterskeprogrammets huvudområde är omvårdnad. I programmet integreras kunskaper från vårdvetenskap, medicinsk vetenskap och samhälls- och beteendevetenskap.

 

De kurser som ingår är:

  • Avancerad vård vid diabetes, 15 hp (Göteborgs universitet och Högskolan Väst)
  • Lärande och egenvård vid diabetes, 15 hp (Högskolan Väst)
  • Vetenskaplig metod, 7,5 hp, (Göteborgs universitet)
  • Examensarbete i omvårdnad, 15 hp (Göteborgs universitet)
  • Valfri kurs med relevans för diabetesvård, 7,5 hp (Göteborgs universitet eller annat lärosäte)

Den verksamhetsförlagda utbildningen (VFU) omfattar 6 hp. VFU kommer att förläggas i närheten av det lärosäte du antas till men kan även förläggas i övriga Västra Götalandsregionen vilket kan medföra resekostnader för studenten.

Examination sker i form av skriftliga individuella och gruppbaserade studieuppgifter samt individuell bedömning av färdighetsförmåga för specifika moment. Studierna bedrivs på halvfart. Delar av studierna bedrivs på distans via nätbaserad undervisning, för detta behövs tillgång till dator med kamera och mikrofon.

 

Belastningsregistret

När du ska göra din verksamhetsförlagda utbildning (VFU) kan vissa verksamheter kräva att du uppvisar utdrag ur belastningsregistret.

Förkunskaper

Svensk legitimation som sjuksköterska, avlagd kandidatexamen i något av vårdvetenskapens huvudområden eller motsvarande, ett års yrkeserfarenhet som sjuksköterska. Därutöver krävs språkkunskaper motsvarande Svenska 3/Svenska B och Engelska 6/Engelska A.

Examen & Intyg

Specialistsjuksköterskeexamen

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot diabetesvård

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön