Startups och industriell produktledning

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2023 - Göteborg

Startups och industriell produktledning

Kursen förbereder studenterna att samarbeta med en industripartner som antingen 1) enentreprenör eller 2) innovativ mjukvaruingenjör. Därför har kursen två teman:

  • Innovation och entreprenörskap
  • Industriella forskningsprojekt inom software engineering.

Dessa två teman förbereder studentera att skapa egna startups och fortsätta att interagera med sådana enheter som innovationsinkubatorer och innovationsfinansierare. Studenterna kommer att förstå hur affärsmodeller fungerar, hur företagen innoverar idag och vad det innebär att ta en mjukvaruprodukt från ett prototypstadium till en produkt som kan monetiseras.

Kursen förbereder även studenterna att interagera med sina intressenter inom industriella mjukvaruutvecklingsprojekt genom att förklara olika kommunikationsstrategier, utforska de etiska frågorna inom mjukvaruutveckling (både forskning och utveckling) och genom att förklara hur man konstruerar färdplanerna för produktutveckling.

Förkunskaper

För att vara behörig till kursen ska studenten ha blivit godkänd på kursen DIT638 Projekt: Cyberfysiska system och system av system, 15 hp, eller motsvarande.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Startups och industriell produktledning

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön