Svensk och nordisk historia

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
15 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2023 - Distans

Svensk och nordisk historia

Om utbildningen

Historisk kunskap hjälper oss att bättre förstå den värld vi lever och verkar i. Samhällen och kulturer, städer och omgivande landskap, politiska och religiösa rörelser alla är de produkter av historiens krafter.  Kursen Svensk och nordisk historia ger en översiktlig, kronologiskt uppbyggd orientering, från forntid till idag, om den historiska utvecklingen i Sverige och Norden. Tyngdpunkten ligger på övergripande historiska samhällsförändringar och människors förändrade livsvillkor i Sverige och de övriga nordiska länderna.

 

Kursen erbjuder en allsidig förståelse av svensk och nordisk historia. Undervisningen hjälper dig att utveckla ett vetenskapligt och kritiskt förhållningssätt till historiska källor såväl som aktuella perspektiv på historieskrivning och historieproduktion.

 

För studenter som studerat vid utländskt lärosäte, men saknar erforderliga akademiska meriter i svensk och nordisk historia, är kursen ett nödvändigt komplement för kandidatexamen med historia som huvudämne samt ämnesbehörighet inom lärarutbildningarna.

 

Efter studierna

Kursen är en fristående kurs i historia och kan ingå i en kandidatexamen i historia. Tillsammans med vissa andra kurser kan kursen också ge behörighet till fortsättningskursen i historia.

 

Så är det att plugga

Undervisningen varvar ämnesorienterade föreläsningar med teoretisk-metodiska fördjupningsövningar i både grupp och helklass. Exkursioner kan förekomma.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Svensk och nordisk historia

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön