Svenska som andraspråk, fördjupningskurs del 2: Uppsats

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
15 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2023 - Distans
Sista ansökan: 2023-04-16

Svenska som andraspråk, fördjupningskurs del 2: Uppsats

Kursinnehåll:

I kursen SSA136, som bygger på fördjupningskurs del 1 (SSA134), tillägnar du dig grundläggande färdigheter i vetenskaplig forskning. Du ska utföra en självständig undersökning av ett begränsat vetenskapligt problem inom ämnets ram och redovisa denna i form av en individuellt författad akademisk uppsats på kandidatnivå. Med denna kurs avslutar du dina studier i svenska som andraspråk på grundnivå. Undersök gärna dina möjligheter att ta ut en kandidatexamen och att fortsätta dina studier på avancerad nivå.

För den som önskar är det möjligt att läsa fördjupningskurs del 1 (SSA134) och fördjupningskurs del 2 (SSA136) parallellt, även om vi rekommenderar att du läser fördjupningskurs 1 före fördjupningskurs 2.

Kort om kursen:

I kursen SSA136, fördjupningskurs 2 i svenska som andraspråk skriver du en kandidatuppsats i ämnet. Kursen löper på halvfart över hela terminen. Du kommer att få hjälp att välja ämne för uppsatsen, och får en handledare som guidar dig i uppsatsarbetet. Några obligatoriska seminarier på plats på Göteborgs universitet ingår i kursen.

Efter studierna:

I kombination med en lärarexamen, ger 90 hp i svenska som andraspråk behörighet att undervisa i ämnet svenska som andraspråk på gymnasiet. Med 90 hp, i vilka en kandidatuppsats ingår, i svenska som andraspråk kan du läsa kurser i svenska som andraspråk på avancerad nivå mot en magister- och masterexamen. Studierna på avancerad nivå är intressanta för dig som ytterligare vill fördjupa dina kunskaper i ämnet, och sikta mot en examen på avancerad nivå. De riktar sig också till dig som vill forska i ämnet.

Undervisningsform:

SSA136 ges på halvfart, dvs. du läser kursen över en termin. Kursen går i stor utsträckning att läsa på distans men några obligatoriska seminarier på plats på universitetet förekommer. Det förekommer inga regelrätta undervisningspass, utan träffar med handledare. Beroende på handledare kan dessa träffar ske på plats på universitetet.

Behörighet och urval:

Godkänd fördjupningskurs del 1 i Svenska som andraspråk, 15 hp eller motsvarande. Nytt krav från och med höstterminen 2019: Godkänd på eller antagen till fördjupningskurs del 1, Svenska som andraspråk, 15 högskolepoäng, eller godkänd på motsvarande kurs.

Förkunskaper

Godkänd fördjupningskurs del 1, Svenska som andraspråk, 15 högskolepoäng, eller godkänd på motsvarande kurs

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Svenska som andraspråk, fördjupningskurs del 2: Uppsats

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön