Systematisk teologi: Läran om Gud

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans, Göteborg
7.5 hp
Deltid
Kommande starter

Plats & start


Göteborg
Höst 2023

Distans
Höst 2023

Systematisk teologi: Läran om Gud

En av den systematiska teologins huvuduppgifter är att reflektera över vad den kristna traditionen har menat när den talar om Gud. Alla andra teologiska ämnen hänger samman med detta. Den här kursen behandlar denna huvudfråga både i sin egen rätt, i relation till något eller några av den systematiska teologins traditionella loci, och i relation till ämnets övergripande arkitektur. Exempel på sådant som kan utforskas är frågorna om Guds väsen och egenskaper, treenighet, kristologi och pneumatologi. Kursens fokus ligger dels på läsandet av historiska och samtida primärtexter, och dels på att förstå dessa i relation till övergripande teoretiska frågeställningar inom den akademiska teologin. 

Förkunskaper

Kandidatexamen alternativt avslutade kurser om minst 180hp på grundnivå, varav minst 90hp med progression i något huvudområde där det ingår ett kandidatexamensarbete om minst 15hp. Behörig är också den som har motsvarande utländsk utbildning eller som har motsvarande förkunskaper enligt tidigare studieordning. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Engelska A/Engelska 5.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Systematisk teologi: Läran om Gud

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön