Visa allastudier.se som: Mobil

Teologin och läsningen av Västerlandets historia

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans, Göteborg
7.5 hp
Deltid
Kommande starter

Plats & start


Göteborg
Höst 2020

Distans
Höst 2020

Teologin och läsningen av Västerlandets historia

Är den västerländska moderniteten egentligen en naturlig konsekvens av den långa kristna traditionen i Europa? Eller står moderniteten snarare i ett motsatsförhållande till det kristna? Vilka är det sekulära samhällets teologiska rötter? I denna kurs undersöker vi den här typen av frågor genom att studera relationen mellan den kristna teologin och den framväxande moderniteten från historiska, filosofiska, samhällsvetenskapliga och teologiska perspektiv. En djupare kunskap om denna relation är viktig för att bättre kunna förstår teologins villkor i det moderna samhället, i akademin liksom i kyrkan, men också för att kunna delta i samhällsdebatten kring dessa frågor.

 

Förkunskaper

Kandidatexamen alternativt avslutade kurser om minst 180hp på grundnivå, varav minst 90hp med progression i något huvudområde där det ingår ett kandidatexamensarbete om minst 15hp. Behörig är också den som har motsvarande utländsk utbildning eller som har motsvarande förkunskaper enligt tidigare studieordning. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Engelska A/Engelska 5.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Teologin och läsningen av Västerlandets historia

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: