Visa allastudier.se som: Mobil

Tillämpad ekonomi

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
5 hp
Heltid
Kommande starter

Plats & start


Göteborg
Vår 2022

Göteborg
Höst 2021

Tillämpad ekonomi

Denna kurs söks av studenter som endast ska läsa en enstaka grundläggande kurs i nationalekonomi. Vill du läsa 30hp i nationalekonomi ska du istället söka kurspaket NEK10. NEK103 ingår i kurspaket NEK10, Grundläggande nationalekonomi, 30hp.  

Kursens övergripande mål är att ge insikter om hur nationalekonomisk teori kan tillämpas för att analysera olika nationalekonomiska frågor. I kursen ingår olika mikroekonomiska tillämpningar, vilka kan förekomma både i ett nationellt och i ett internationellt perspektiv. Exempel på sådana tillämpningar som kan förekomma är inkomstfördelningsproblem, miljöekonomiska problem och frågor kring skatter, hälsa och arbetsmarknad. I kursen skall studenterna analysera ekonomiska problem med hjälp av lämplig nationalekonomisk teori och empiri.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs att studenten har genomgått grundläggande kurser i makroekonomi och mikroekonomi, eller motsvarande.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Tillämpad ekonomi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön