Trädgårdens och landskapsvårdens hantverk, kandidatprogram

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Mariestad
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2023 - Mariestad
Sista ansökan: 2023-04-16

Trädgårdens och landskapsvårdens hantverk, kandidatprogram

Trädgårdens och landskapsvårdens hantverk är programmet där du kan utbilda dig till trädgårdsmästare och vara med och forma framtidens hållbara gröna miljöer. Med kulturhistoriska perspektiv och ekologiska hantverksmetoder studerar du kulturvård, trädgårdsodling, trädgårdsskötsel och växtkunskap.

Om utbildningen

På utbildningen lär du dig trädgårdsmästaryrket med inriktning kulturvård. Att arbeta på ett hållbart sätt med det levande gröna kulturarvet, är att förstå växtmaterialets skötsel- och ståndortskrav. Du pluggar namn på träd, buskar, perenner och vildflor för att kunna se på trädgården och landskapet med trädgårdsmästarens ögon. Alla moment har ett hållbart och ekologiskt förhållningssätt till det biologiska kulturarvet, till växter och till landskap och trädgårdsmiljöer.

Efter studierna

Trädgårdsmästaren har ett brett arbetsfält som omfattar skötsel, vård och förnyelse av trädgårdar. Studenter från programmet arbetar i kulturhistoriska trädgårdar eller i trädgårdsföretag med olika inriktningar. Det kan vara arbete med odling, eller skötsel och utveckling i anläggningar, i kulturreservat, hos bostadsbolag eller i Svenska kyrkans regi, ibland på säsong. Det är också vanligt att starta eget företag efter examen. Efter kandidatexamen kan du också läsa vidare på masterprogrammet i kulturvård vid institutionen för kulturvård i Göteborg.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Trädgårdens och landskapsvårdens hantverk, kandidatprogram

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön