Visa allastudier.se som: Mobil

Typer för program och bevis

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Göteborg
Sista ansökan: 2021-04-14

Typer för program och bevis

Kraftfulla och flexibla typsystem är en viktig aspekt för moderna programmeringsspråk. Denna kurs ger en introduktion till detta område. Bland annat introducerar vi begreppet "beroende typ", dvs. en typ som kan bero på värden av en annan typ. Beroende typer har många användningsområden. Genom att identifiera påståenden och typer (Curry-Howard identifieringen) kan man uttrycka i stort sett vilken egenskap som helst hos ett program. I kursen får studenten lära sig använda ett interaktivt programmeringssystem för beoende typer. Kursen ska ge breda och gedigna kunskaper om hur typsystem för programspråk är uppbyggda, och dessutom ge exempel på typbaserade tekniker inom datavetenskapen.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs att studenten har minst 120 hp i datavetenskap eller matematik, eller motsvarande. Specifikt krävs en 7,5 hp kurs i diskret matematik (t.ex. DIT980 Diskret matematik för Datavetare, eller motsvarande) och en 7,5 hp kurs i funktionell programmering (t.ex. DIT143 Funktionell programmering, eller motsvarande). Följande kunskapsnivå i Engelska krävs; Engelska 6/Engelska B eller motsvarande från ett erkänt internationellt test, t.ex. TOEFL, IELTS.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Typer för program och bevis

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: