Utveckling av inbyggda- och realtidssystem

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2023 - Göteborg

Utveckling av inbyggda- och realtidssystem

Mjukvaran till inbyggda realtidssystem interagerar ofta med systemets hårdvara. Vanligen utvecklas denna mjukvaran i språk som C för en miljö i form av ett realtidsoperativsystem eller en generell Unix / Linux-miljö. Kursen innehåller en introduktion till inbyggda realtidssystem, programutveckling för systemen och verktyg som används för att utveckla mjukvara till inbyggda system, användning av IDE samt utveckling direkt i kommandoradsfönster med stöd av kompilator, länkare etc.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs att studenten har minst 30 hp avklarade kurser i software engineering, datavetenskap eller motsvarande, inklusive en avklarad 7,5 hp kurs i programmering (t.ex. DIT043 Objektorienterad programmering, DIT012 Imperativ programmering med grundläggande objektorientering, eller motsvarande). Följande kunskapsnivå i Engelska krävs; Engelska 6/Engelska B eller motsvarande från ett erkänt internationellt test, t.ex. TOEFL, IELTS.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Utveckling av inbyggda- och realtidssystem

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön