Utvecklingsekonomi

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2023 - Göteborg

Utvecklingsekonomi

Det övergripande målet med kursen är att ge studenterna en fördjupad kunskap i utvecklingsekonomi. Utvecklingsekonomi handlar om den ekonomiska omvandlingen av utvecklingsekonomier. Kursen skall ge bred förståelse för teorier och metoder som används när man analyserar ekonomiska frågor i utvecklingssammanhang. Exempel på ämnen som behandlas inom utvecklingsekonomi är de faktorer som är avgörande för ekonomisk tillväxt, t.ex. orsakerna till fattigdom, befolkningstillväxt, konsekvenserna av liberalisering av handeln, etc. Dessutom ska kursen ge studenterna kunskap om hur man använder ekonomisk teori och metod för att analysera ekonomiska problemställningar.

Kunskaper i makroteori och mikroteori på fortsättningsnivå rekommenderas. 

NEK302 ges den andra kvartilen och kan läsas som valbar kurs på kandidatterminen tillsammans med Basic Econometrics, NEK301 samt Uppsats NEK316. 15hp.   

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs minst 45hp avslutade kurser i nationalekonomi. Förkunskaper motsvarande 15-högskolepoäng i statistik rekommenderas.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Utvecklingsekonomi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön