Visa allastudier.se som: Mobil

Verksamhetsförlagd utbildning I

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
15 hp
Heltid
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Göteborg
Höst 2021
2021-04-14

Göteborg
Vår 2021

Göteborg
Höst 2021
2021-04-14

Verksamhetsförlagd utbildning I

Denna kurs är för studenter som vill få praktisk erfarenhet inom kostvetenskap/idrottsvetenskap på avancerad nivå. Den ger möjlighet att utforska olika karriärvägar då den är förlagd till arbetsplatser där studenten kan tillägna sig erfarenheter relaterade till forskning eller profession. Placeringen kan ske på en institution vid universitetet för att t.ex. delta i pågående forskningsprojekt. I skriftliga rapporter får studenterna beskriva och reflektera över sina erfarenheter från den verksamhetsförlagda utbildningen.

Studenterna är själva ansvariga att ordna en praktikplats. Det innefattar även att upprätta en kontakt med en ansvarig på värdorganisationen som kan hjälpa till med att formulera en plan där tidsram, arbetsuppgifter och ansvar för studenten framgår (mall till praktikplan). Denna plan måste först skickas till och godkännas av kursledaren innan registrering på kursen kan genomföras.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs kandidatexamen i kostvetenskap, idrottsvetenskap eller i liknande ämne. Dessutom krävs en preliminär praktikplan som godkänts av kursansvarig. Planen ska vara undertecknad av företrädare för praktikplatsen och innehålla information om tidsplan för praktikperioden samt en utsedd handledare på praktikstället. Placeringen kan vara antingen inom eller utanför Sverige samt förläggas vid ett universitet, en annan arbetsplats eller en ideell organisation. De planerade aktiviteterna ska vara tydligt relaterade till kostvetenskap eller idrottsvetenskap.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Verksamhetsförlagd utbildning I

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: