Visa allastudier.se som: Mobil

Vetenskaplig metod

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
15 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2021 - Göteborg

Vetenskaplig metod

Kursen riktar sig till magister/masterstudenter med hälsovetenskapligt huvudområde, exempelvis fysioterapeut, arbetsterapeut, audiolog, logoped, sjuksköterska, barnmorska, dietist, biomedicinsk analytiker eller motsvarande, och är upplagd i två delkurser om 5 respektive 10 hp, med ett integrativt vetenskaps- och kunskapsteoretiskt perspektiv på både kvantitativa och kvalitativa forskningsansatser. Efter avslutad kurs ska du kunna redogöra för och jämföra grundläggande vetenskapsteoretiska utgångspunkter, förutsättningar och ramar för olika forskningsmetodologiska traditioner. Du utformar, presenterar och argumenterar för relevansen av olika forskningsansatser och metoder relaterat till eget kunskapsintresse.

Förkunskaper

Kandidatexamen om 180 högskolepoäng eller motsvarande inom hälsovetenskapligt huvudområde, samt att du gått kurser om minst 15 hp på avancerad nivå.  

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Vetenskaplig metod

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: