Visa allastudier.se som: Mobil

Vetenskapligt skrivande på svenska

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Göteborg
4.5 hp
Deltid
Startdatum: Vår 2020 - Göteborg

Vetenskapligt skrivande på svenska

Kursen ger en introduktion till vetenskapligt skrivande på svenska inom det humanistiska området. Du tränar såväl din förmåga att analysera svenska vetenskapliga texter av olika slag som att själv producera sådana texter. Särskild vikt läggs vid några utvalda vetenskapliga texttyper/genrer med dess särskilda krav i fråga om disposition och språkform. Dessutom uppmärksammas andra faktorer i kommunikationssituationen som är betydelsefulla för ett framgångsrikt vetenskapligt skrivande.

Välkommen till oss på institutionen för svenska språket!

Leder till
Kurserna på avancerad nivå ger behörighet för vidare studier i ämnet svenska, men vänder sig även till dig som i din framtida yrkesverksamhet kommer att ha det talade eller skrivna ordet som det viktigaste arbetsredskapet. Till denna kategori räknas exempelvis journalister, informatörer, kreatörer, förlagsredaktörer, tolkar och översättare. Även du som siktar på anställning inom administration och organisationsväsende kan med fördel bygga ut din grundexamen med svenska.

Fortsatta studier
Magisterexamen i svenska språket ger behörighet till utbildning på forskarnivå i svenska språket/nordiska språk.

Förkunskaper

Kandidatexamen eller motsvarande. Därutöver krävs språkkunskaper motsvarande Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 5.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön