Visa allastudier.se som: Mobil

Virtue - Naturvetenskap i skolan

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2021 - Distans
Sista ansökan: 2021-04-14

Virtue - Naturvetenskap i skolan

Kursen är en fortbildningskurs för lärare och baseras på VIRTUE www.virtue-s.eu/sv som bygger på skolelevers undersökningar av påväxt på nedsänkta rack av plastskivor i olika vattenmiljöer. Byggsatser till VIRTUE-rack skickas kostnadsfritt till skolor. Vidare ges grundläggande föreläsningar om vattenmiljön och olika växt- och djurgrupper.

Kursen inleds med en introduktion till VIRTUES arbetsmetoder och hur man identifierar och beskriver de vanligaste påväxtarterna. Elever utformar experiment, tolkar och redovisar resultat i en webbaserad databas. Kursen är marint inriktad, men även limniska miljöer och arter behandlas. Läraren får genom VIRTUE goda möjligheter att få med det internationella perspektivet i sin undervisning genom samarbete med lärare och elever som arbetar med VIRTUE i andra länder, som Spanien, USA och Tyskland. VIRTUE stödjer också ett vetenskapligt sätt att tänka och arbeta.

Kursen ges med kvartsfart med i huvudsak nätbaserad distansundervisning, och kan genomföras parallellt med heltidsarbete.
Fältdelen ges vid Sven Lovén Center för marina vetenskaper på Kristineberg och omfattar 3 dagar. Detta moment är obligatoriskt. Vistelse på fältstationen medför en kostnad för kost och logi.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Virtue - Naturvetenskap i skolan

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: