Webapplikationer

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2023 - Göteborg

Webapplikationer

Kursen presenterar ett antal teknologier som används vid utveckling av webapplikationer samt vilken roll respektive spelar och hur de samverkar. Kursen ger en
god inblick i hur moderna komplexa web-applikationer är konstruerade.

Designproblem som förknippas med web-applikationer avhandlas t.ex. sessionshantering, navigering, persistens, m.fl. avhandlas. Informationssökning i manualer, specifikationer m.m. ingår som en betydande del av kursen.

Kursen innehåller en stor del praktisk arbete i avancerade utvecklingsmiljöer och servermiljöer. Problem med felsökning, konfigurering, driftsättning och exekvering av web-applikationer ingår som en viktig del i kursen.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs minst 100 hp på Datavetenskaplig program eller motsvarande: Följande kurser, eller motsvarande, skall vara avklarade: DIT012 Imperativ programmering med grundläggande objektorientering, DIT952 Objektorienterad programmering och Design, DIT960 Datastrukturer, DIT420 Datakommunikation samt DIT620 Databaser.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Webapplikationer

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön