Visa allastudier.se som: Mobil

Zoologisk ekofysiologi ur ett klimatperspektiv

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
15 hp
Heltid
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Göteborg
Vår 2022
2021-10-14

Göteborg
Vår 2021

Zoologisk ekofysiologi ur ett klimatperspektiv

Medan vissa arter klarar att leva i en ständigt föränderlig miljö och i väldigt olika klimat har andra ett mycket smalare spann. På den här kursen fokuserar vi på de fysiologiska och morfologiska egenskaper som gör dessa variationer möjliga. Det är en fördjupningskurs som förutsätter att du har grundläggande kunskaper i fysiologi medan vi här går mer på djupet i anpassningar till olika miljöer och hur fysiologin i sin tur påverkas av miljöfaktorer som temperatur, syretillgång, pH och salthalt. Vilka fysiologiska anpassningar hittar vi till exempel hos kameler i öknen, fiskar i Antarktis eller musslor i tidvattenzonen? Och hur kan dessa anpassningar begränsa arternas spridning till andra miljöer? Vi diskuterar även hur pågående och framtida miljöförändringar kan komma att påverka arters utbredning och överlevnad.

Kursens pedagogik bygger på aktivt deltagande av studenterna, där traditionella föreläsningar utgör en mindre del till förmån för gruppdiskussioner, seminarier och laborationer. Examination sker kontinuerligt under kursens gång.

Förkunskaper

Alt. 1: Godkänd Biologi, baskurs, 60 hp. Alt. 2: Godkänd Molekylärbiologi I och II baskurs, 60 hp. För båda alternativen krävs minst en genomgången fördjupningskurs i biologi, 15 hp. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Engelska 6/Engelska B.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Zoologisk ekofysiologi ur ett klimatperspektiv

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: