Artists' Books

Grafikskolan i Stockholm
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Stockholm
40 veckor
Heltid
Klassrum
Startdatum: 2024-08-30 - Stockholm

Artists' Books

Artists' Book

Artists' Book utbildningen vänder sig till dig som kommit en bit i din konstnärliga utveckling och som har ett intresse för konst i bokform. 

Artists’ Book är en 1-årig projektbaserad utbildning som introducerar traditionellt boktryck samt hjälper dig att genomföra projekt inom Artists' Book genren. Kursen förutsätter att du har en förmåga att arbeta självständigt eftersom stora delar av utbildningen sker i projektform.

Förkunskaper i konstgrafiska tekniker är en fördel men inte ett krav. Redan i början av terminen lägger du upp en plan för ditt Artists' Book projekt i samråd med din handledare. Handledaren följer sedan ditt arbete under hela läsåret. I utbildningen ingår obligatoriska kurser; bokhantverk, boktryck,  affischprojekt, fanzine och boken gestaltad som rum, digital bild, konsthistoria och konstteori samt omvärld och yrkesorientering.
Det finns möjlighet att välja kompletterande kurser från Grafikgrund II i relation till projektidé. Som studerande deltar du i seminarier och föreläsningar tillsammans med studenter från Grafikgrund.
Utbildningen avslutas med utställning och presentation av årets arbete på etablerat konstgalleri eller konsthall.

UTBILDNINGENS MÅL

Artists' Book utbildningen ska ge studenten verktyg till att utveckla sitt redan påbörjade konstnärskap samt utveckla en kunskap kring bok- och trycksaksproduktion som självständig kanal för konstproduktion.

KURSPLAN

Obligatoriska kurser: Boktryck, Bokhantverk, Konsthistoria/teori, Omvärld, Gestaltning Affisch, Gestaltning Fanzine, Gestaltning Boken som Rum, Yrkesorientering och Projekt. Valbara kurser från Grafikgrund II i relation till projektidé (räknas av mot projekttimmar).

Förkunskaper

Grafikskolan bedriver två utbildningar: Grafikgrund och Artists’ Book. För att söka till första året på Grafikgrund krävs inga förkunskaper inom konstgrafik, endast gymnasiekompetens. Har du kunskaper inom konstgrafik från tidigare utbildningar så är det också möjligt att söka direkt till andra året på Grafikgrund. Bedömning görs från fall till fall av ansvarig antagningsjury. Gymnasiekompetens samt förkunskaper inom grafik är också ett krav för sökande till utbildningen Artists’ Book.

Hitta till utbildaren

Grafikskolan i Stockholm

Recensioner

Det finns inga recensioner för Artists' Books

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön