Visa allastudier.se som: Mobil

Allmän kurs - Hälsa och livsstil

Grebbestads folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskola
Grebbestad
Varierande
Heltid
CSN-berättigad

Allmän kurs - Hälsa och livsstil

Hälsa och livsstil

Mår du bra inuti syns det utanpå och tvärt om. Ett lätt tryck kan göra hela skillnaden. Men hur får man hälsan, och hur ger man den? Efter ett år har du kanske svaret. Komplettera samtidigt dina grundläggande behörigheter för högskola och yrkeshögskola.

Kursen är en kombination av allmänna ämnen och Hälsa och livsstil. Det innebär att du kan komplettera och förbättra dina gymnasiekunskaper, samtidigt som du får nya lärdomar och erfarenheter i hälsa och livsstilsfrågor.

Allmänna ämnen:

Måndag till onsdag läser du kurser som ger grundläggande behörighet för högskola och yrkeshögskola. Torsdag och fredag är det inriktningsämnen på schemat. Allmän kurs med inriktning innebär heltidsstudier vilket motsvarar minst 30 lektioner/vecka.

Inriktning Hälsa och livsstil:

Kursen introducerar dig i ämnen som handlar om många olika aspekter av hälsa. Passar dig som vill ha en grund innan du söker vidare som ex idrottslärare, pt, massör, sjukgymnast, hälsopedagog. Du får lära dig mer om vad det innebär att leva ett hälsosamt liv och hur man gör det. Vi diskuterar hur livsstil och levnadsvanor påverkar vår hälsa. I alla kursmoment varvar vi teori och praktik. Inom träningsläran testar vi på olika träningsformer varvat med studier om människokroppens funktion. Du kommer även att lära dig svensk klassisk massage, leda en gruppträning och grundläggande anatomi och kost-och näringslära samt pröva på avkopplande aktiviteter.

Vi gör en del studiebesök och vi kommer att vistas mycket ute i den vackra naturen och ta vara på naturens rekreationsmöjligheter.

Så ansöker du

För att få gå på folkhögskola måste man fylla 18 år det år som kursen börjar. Skolan kan i vissa speciella fall ge undantag. Det finns ingen övre åldersgräns.
Ansökan och antagning till allmänna kurser är löpande fram till kursstart. Terminen startar den 26 augusti 2019.
Skriv ett personligt brev där du berättar om dig själv och varför du söker just den här utbildningen. Bifoga också ifylld anmälningsblankett, personbevis, betyg, arbetsintyg och andra dokument som kan vara av värde för antagningen.

Examen & Intyg

Folkhögskolan ger inte vanliga betyg. I stället får du ett gemensamt studieomdöme för alla ämnen du deltagit i. Studieomdömet bedömer inte bara faktakunskap hos dig, utan också din studieförmåga. Dessutom får du ett separat intyg över de behörigheter du klarat. Med studieomdömet kan du antas i den speciella folkhögskolekvoten när du söker till högskolan.

Kostnader

Undervisningen på folkhögskolan är kostnadsfri och studiemedelsberättigande. Du betalar för läromedel och studiebesök ca 1200 kr per läsår. Alla studerande betalar en serviceavgift på 600 kronor per termin. I avgiften ingår: mat och fika vid olika sammankomster, försäkringsskydd under din studietid samt tryckt material.

Ämnen vi läser

  • Träningslära
  • Anatomi
  • Fysiologi
  • Kost-och näringslära
  • Naturen som rekreationsarena
  • Hälsopedagogik
  • Massage

Grebbestads folkhögskola

Grebbestads Folkhögskola

Grebbestads Folkhögskola erbjuder elva kurser, nyrenoverat internat, fina klassrum, gymnastiksal, gym, fotolabb, klättervägg, flygel och bibliotek. Sommarkurser, konferensverksamhet och en fantastisk utsikt. Mitt i Grebbestad i norra Bohuslän ligger Grebbestads folkhögskola. Skolan ägs av Västra Götalandsregionen och grundades 1875 och...


Läs mer om Grebbestads folkhögskola och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för Allmän kurs - Hälsa och livsstil

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: