Visa allastudier.se som: Mobil

Stadsmissionens komvux har bytt namn till Grillska komvux!

Välkommen till en skola med varm och generös atmosfär. Här blandas människor i olika åldrar och med olika bakgrund i en personlig miljö. Vi vänder oss till vuxna som vill studera olika kurser eller ett kurspaket. Du kan få en yrkesutbildning, komplettera dina betyg för vidare studier eller öka dina chanser när du söker jobb.

Komvux vänder sig i första hand till dig som helt eller delvis saknar fullständig grundskoleutbildning och/eller gymnasiekompetens. Du kanske behöver komplettera din gymnasieutbildning för vidare studier på högskola eller önskar en yrkesinriktad utbildning för att kunna gå direkt ut på arbetsmarknaden. Undervisningen sker både under dagtid och kvällstid och består av lärarledda lektioner, enskilda övningar, arbete i grupp, olika former av studiebesök, handledning och redovisningar.

Studierna sker oftast i klassrum med fasta schematider. Lärarna utgår ifrån var du befinner dig kunskapsmässigt och varierar arbetssättet efter dina behov. I många ämnen har du möjlighet att få extra handledning och stöd utöver lektionstid i vår studiestuga.

Utbildningen ska ge dig kunskaper som utgör en grund för samhällslivet, yrkeslivet och fortsatta studier. De förkunskaper och erfarenheter som du redan har, avgör på vilken nivå du ska påbörja dina studier och ligger till grund för fortsatt lärande. Studierna avslutas när de individuella utbildningsmålen har uppnåtts. Du väljer själv studietakt vilket gör att studierna kan kombineras med arbete eller praktik. Du kan välja att läsa bara en enstaka kurs eller flera. Antalet kurser liksom kombinationen av dessa bestämmer du själv.

Studieekonomi

Undervisningen är kostnadsfri. Du har rätt att söka studiemedel från CSN. Du kan få mer information om studiemedel av CSN, Vuxenutbildning Stockholm eller din arbetsförmedling.

Skolmiljö

Vi finns i nyrenoverade lokaler i Liljeholmen. Vi är lätta att nå med närheten till Liljeholmens centrum och tunnelbanan. Utanför skolan stannar både tvärbanan och bussar. I närheten finns gröna strövområden och sjön Trekanten. Vi har ett stort bibliotek med egen bibliotekarie, moderna datorer, bildsal och fotolabb. I matsalen serveras hemlagad lunch dagligen och det finns även ett populärt café på skolan. I samma byggnad finns Stadsmissionens folkhögskola, gymnasieskola, gymnasiesärskola och yrkeshögskola. På skolan finns kuratorer och SYV som kan vägleda dig och fungera som ett stöd i din studiesituation.

Visa alla utbildningar med Grillska Komvux

Utbildningar

Komvux
Beteendevetenskap Utbildningsform Längd Ort
Grundläggande kurser Klassrum Stockholm
Gymnasiala kurser Klassrum Stockholm
Vård- och omsorgsutbildning Klassrum Stockholm
Vård / Omsorg
Utbildning i vård och omsorg med yrkesutgång psykiatri Klassrum Stockholm

Visa alla

Hitta till utbildaren

Grillska Komvux

Årstaängsvägen 31 J
117 43 Stockholm


Recensioner

Det finns inga recensioner för Grillska Komvux

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön