Visa allastudier.se som: Mobil

Front-end Developer

Handelsakademin
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Göteborg
400 yh-poäng
Heltid
Kommande starter
Göteborg
2020-08-24 
2021-08-23 
Handelsakademin

Front-end Developer

Vill du bli en ”konstnär” på webben och designa effektiva och funktionella hemsidor? Tycker du att utseendet på en webbsida är viktigt? Då finns en arbetsmarknad som väntar på dig!

Gillar du att programmera, ny metoder och problemlösning? Vill du skapa och designa för webben? Då är Front-end Developer något för dig. Du arbetar med det man ser och använder när man surfar på en webbplats. Det gäller att skapa kod för att göra sidorna enkla, lättlästa, snabbladdade och användarvänliga. Men de ska också fungera lika bra oavsett vilken plattform man använder.

I den här utbildningen får du kompetens att arbeta som Webbutvecklare och med programmering front-end. Som front-end developer har du en bra arbetsmarknad, det saknas ca 60 000 personer inom IT-området de närmaste åren.

Front-end och back-end är begrepp som används inom webbutveckling för den bearbetning som sker av eller nära användaren (front-end) och själva basbearbetningen, ofta på servernivå (back-end).

Förkunskaper

Du är behörig att antas till en yrkeshögskoleutbildning om du uppfyller något av följande:

1. Har en gymnasieexamen från gymnasieskolan eller kommunal vuxenutbildning. 2. Har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i punkt 1. 3. Är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning.

4. Genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen.

Förutom detta ställs följande krav:

Kurser:

Teoretiska kurser som finns på fler program

  • Engelska 6, 100p
  • Matematik 2, 100p
  • Programmering 1, 100p
  • Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2, 100p

Handelsakademin

Handelsakademin

Handelsakademin i Göteborg utbildar och kompetensutvecklar inom handel, service och försäljning. Handelsakademin har sitt ursprung i handeln och satsar på utbildning i nära kontakt med marknaden. Vi är väldigt stolta över vårt stora kontaktnät och samarbete med flera av Sveriges...


Läs mer om Handelsakademin och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Front-end Developer
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Gör en intresseanmälan

För att beställa information om Front-end Developer, fyll i följande uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön