Visa allastudier.se som: Mobil

Samhällsvetenskapligt miljövetarprogram

Handelshögskolan vid Göteborgs universitet
Sammanfattning
Högskola / Universitet
Göteborg
6 terminer
Heltid
CSN-berättigad
Svenska
Startdatum: Höst - Göteborg
Sista ansökan: 2020-04-15

Samhällsvetenskapligt miljövetarprogram

Samhällsvetenskapligt miljövetarprogram vid Göteborgs universitet är unikt genom sin integration av samhälls- och miljövetenskap. Utbildningen ger en miljökompetens som spänner över flera vetenskapliga områden, en gedigen specialistkunskap och en förmåga att arbeta i nätverk och projektgrupper.

Genom att läsa tillsammans med naturvetare får du en bred förståelse för miljöfrågor samtidigt som du specialiserar dig i en av fem samhälls-
vetenskapliga profiler; humanekologi, miljöekonomi (nationalekonomi), miljöplanering (kulturgeografi), miljöpolitik (statsvetenskap) eller uthålligt företagande (företagsekonomi). Läs mer om de olika profilerna under rubriken Utbildningen i vänsterspalten.

Samhällsvetenskapligt miljövetarprogram ger dig kunskaper att arbeta som t ex utredare och planerare inom myndighet och företag. Här kan du använda dig av din samhällsvetenskapliga profil samtidigt som du har miljökompetensen. Programmets olika profiler erbjuder dig därutöver mer specifika yrkeskarriärer.

Praktik

Praktik ingår inte som ett obligatoriskt moment i programmet men är man ändå intresserad av att praktisera finns det några möjliga vägar att gå.

Om du själv skaffar en praktikplats kan du antas till kursen Samhällsvetenskaplig miljöpraktik, 15 hp som ges både höst och vår. Du praktiserar på en myndighet eller företag, i Sverige eller utomlands i ca 8 veckor och skriver sedan en projektrapport. Det finns även en praktikkurs som sträcker sig över en hel termin. Den är främst tänkt för utlandspraktik och när det är ett särskilt krav från arbetsgivaren att praktiken skall pågå en hel termin.

Du kan också läsa kursen Miljövetenskap i praktiken, 15 hp som består av föreläsningar, studiebesök samt 5-6 veckors praktik. Här behöver du inte ordna praktikplats själv. Notera att om du läser en av dessa praktikkurser räknas de inte som miljövetenskap.

På samhällsvetenskapliga fakulteten finns kursen Kvalificerad arbetspraktik med samhällvetenskaplig inriktning, 30 hp. Den är öppen för dig som har statsvetenskaplig eller humanekologisk profil samt har skrivit uppsats på kandidatnivå.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Engelska B, Matematik C, Samhällskunskap A, Naturkunskap B /Fysik A och Kemi A. Eller: Engelska 6, Matematik 3b / 3c, Samhällskunskap 1b / 1a1+1a2, Naturkunskap 2 /Fysik 1 och Kemi 1

Meritkurser
Du får meritpoäng i moderna språk, engelska och matematik. Behörighetsgivande kurser ger aldrig meritpoäng. Betygskravet är lägst godkänt. Högre betyg ger inte mer poäng.

Examen & Intyg

Dubbla examina

Som student på Samhällsvetenskapligt miljövetarprogram kan du ansöka om dubbla examina. I miljövetenskap samt i profilämnets underliggande basämne.

Filosofie kandidatexamen

När du är klar med dina studier kan du ansöka om en filosofie kandidatexamen med huvudområde miljövetenskap med inriktning mot resp. profil samt en filosofie kandidatexamen med resp. profilämnes underliggande basämne som huvudområde.

Exempel: Har du läst miljöekonomisk inriktning kan du få en "Filosofie kandidatexamen i miljövetenskap med inriktning mot miljöekonomi" samt en "Filosofie kandidatexamen i nationalekonomi".

Ekonomie kandidatexamen

Läser du någon av profilerna uthålligt företagande alt. miljöekonomi och även vill ha en ekonomie kandidatexamen kan du komplettera dina studier. Har du läst företagsekonomi krävs 30 hp nationalekonomi på grundnivå och har du nationalekonomi som inriktning krävs 30 hp företagsekonomi.

Du uppfyller då även fackförbundet Civilekonomernas regler för medlemskap och får rätt att kalla dig civilekonom.

Det här kan du jobba med

Samhällsvetenskapligt miljövetarprogram ger dig kunskaper att arbeta som t ex utredare och planerare inom myndighet och företag. Här kan du använda dig av din samhällsvetenskapliga profil samtidigt som du har miljökompetensen. Programmets olika profiler erbjuder dig därutöver mer specifika yrkeskarriärer.

Knappt hälften av våra alumner jobbar inom offentlig sektor där kommuner är en av de största arbetsgivarna tätt följt av statliga myndigheter. Bland dem som jobbar inom den privata sektorn är den största arbetsgivaren större företag.

Handelshögskolan vid Göteborgs universitet

Handelshögskolan vid Göteborgs universitet

Handelshögskolan i Göteborg erbjuder fler perspektiv och många valmöjligheter för dig som vill läsa ekonomi eller juridik. Det gör dig redo för en öppnare, snabbare och mer komplex värld. Genom att studera vid Handelshögskolan i Göteborg  får du möjligheten att...


Läs mer om Handelshögskolan vid Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Samhällsvetenskapligt miljövetarprogram
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Handelshögskolan vid Göteborgs universitet

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Samhällsvetenskapligt miljövetarprogram från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: