Ingenjör VVS och energi med 3D CAD, BIM och solenergikompetens

Härnösands kommun, Yrkeshögskolan
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Distans
450 yh-poäng
Heltid

Ingenjör VVS och energi med 3D CAD, BIM och solenergikompetens

Framtidens byggnader ska vara miljöanpassade och självförsörjande på energi. Behovet av ingenjörer som kan planera för effektiv värme, ventilation och sanitet (VVS) i nya fastigheter är stort. Företagen vill anställa mångdubbelt fler med denna kompetens än vad som utbildas i Sverige.

Genom vår unika utbildning som kombinerar teori, CAD och praktik får du lära dig hur värmesystem är uppbyggda. Du får en spetskompetens inom solenergi så att du kan projektera solvärmesystem och hjälpa el- och takkonstruktörer med solcellssystem.

Du får också lära dig hur man utformar ritningar och tekniska underlag för VVS-system och hur man konstruerar dessa med hjälp av de senaste inom 3D CAD-teknik.

Du bör ha en god teknisk allmänbildning och datorvana. Erfarenhet från energi- eller VVS- branschen är en stor fördel. När du lärt dig energieffektiv VVS-projektering kommer du att vara efterfrågad på arbetsmarknaden.

Förkunskaper

Behörighetskrav

För att vara behörig till Ingenjör VVS och energi med 3D CAD-, BIM- och solenergikompetens behöver du grundläggande behörighet och minst betyg E (godkänt) i:

  • Matematik 2

Tänk på att betygs- och intygskopior ska vara av god kvalitet.

Andra sätt att bli antagen

Om du inte uppfyller behörighetskraven finns det andra möjigheter att bli antagen. Behörighetsgivande förutbildning erbjuds till sökande som saknar särskidla förkunskaper. Reell kompetens och 20%-regeln prövas. Du kan alltid skicka in din ansökan, även om du inte har alla krav uppfyllda, och få den prövad. T. ex om du arbetat flera år.

Hitta till utbildaren

Härnösands kommun, YrkeshögskolanRecensioner

Det finns inga recensioner för Ingenjör VVS och energi med 3D CAD, BIM och solenergikompetens

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön