Visa allastudier.se som: Mobil

Butikssäljare

Hermods VUX
Sammanfattning
Komvux
Bjurholm, Danderyd, Dorotea, Fagersta, Hallstahammar, Hedemora - Visa alla  
Kommande starter
Bjurholm
Flexibel

Danderyd
Flexibel

Dorotea
Flexibel

Fagersta
Flexibel
Hermods VUX

Butikssäljare

Yrkesutbildningen till Butikssäljare passar bra för dig som vill arbeta med försäljning och service. Yrket som butikssäljare passar dig som älskar kundkontakt och trivs i möten med nya människor varje dag. Som butikssäljare arbetar du i en miljö där det händer mycket med ett stort fokus på kund och kundbemötande. Dina arbetsuppgifter är skiftande och du kommer kunna utföra allt från kassajobb till varuhantering. Utbilda dig till butikssäljare och bli den person du själv skulle vilja få service av.

Efter utbildningen

Har du den kompetens som krävs för att arbeta som butikssäljare. Du kommer kunna utföra de arbetsuppgifter som ingår i butikssäljarens vardag, såsom kassajobb, uppackning och prismärkning. Du har också lärt dig om försäljning, marknadsföring och annan branschkunskap som skapar goda chanser till anställning direkt efter genomförd utbildning.


Förkunskaper och behörighet

Se om du är behörig att läsa gymnasial yrkesutbildning.


Innehåll och upplägg

Som butikssäljare arbetar du med fokus på kunden. Din goda service skapar grunden för butikens varumärke, och att ha kunskap om butikens varor är en viktig del i ditt arbete.
I rollen som butikssäljare är arbetsuppgifterna väldigt skiftande och du utför allt från kassajobb, uppackning, sortering, prismärkning till påfyllning av varor. Under utbildningen lär du dig också marknadsföring, branschkunskap, försäljning och affärsutveckling. Det ger dig de rätta förutsättningarna för att bli en duktig butikssäljare. Yrkesutbildningen Butikssäljare går att läsa på distans, distans med frivillig handledning, eller flex.

Yrkesutbildningen Butikssäljare innehåller följande kurser:

  • Branschkunskap inom handel och administration
  • Information och kommunikation 1
  • Praktisk marknadsföring 1
  • Affärsutveckling och ledarskap**
  • Servicekunskap*
  • Personlig försäljning 1*
  • Praktisk marknadsföring 2

* Kursen innehåller apl (arbetplatsförlagt lärande). Apl är inte obligatoriskt i alla kommuner, kontakta din hemkommun vid frågor kring Apl. Obs! Gäller ej i Jönköping, där finns kursen Arbetsplatsförlagt lärande, ORKAPL, som egen kurs på 100 poäng.

**Läser du utbildningen i Jönköping ingår inte kursen Affärsutveckling och ledarskap. Utbildningen är på 600 poäng.

Bra att veta:

  • Alla våra yrkesutbildningar innehåller apl (arbetsplatsförlagt lärande) motsvarande minst 15%. I alla våra lärlingsutbildningar har vi minst 70% arbetsplatsförlagt lärande. 
  • Yrkesutbildningen ger förutom betyg ett diplom som bevis på din kompetens.
  • Läser du utbildningen i Uppsala eller Umeå skiljer sig poäng och innehåll från den nationella utbildningen som finns i övriga Sverige.

Här hittar du kurslitteraturlistan.

Hermods hjälper människor nå sina mål och yrkesdrömmar. Vi har sedan över 120 år tillbaka utvecklat program och kurser för Komvux och Komvux - Yrkesutbildning, Yrkeshögskolor, Gymnasieskolor, Arbetsmarknadsutbildningar, samt SFI (Svenska För Invandrare) och andra utbildningar för personer nya inom Sverige. Hermods har utbildningsprogram och kurser på distans, i klassrum och flex för de flesta branscher och yrken, allt från Butikssäljare till Receptionist inom området butik, administration och personal.

Hermods VUX

Hermods VUX

Snabbaste vägen till högre studier eller jobb

Vuxenutbildning på distans eller flexibelt i klassrum Hermods erbjuder ett brett och modernt utbud av vuxenutbildning. Hos oss kan du läsa om du saknar högskolebehörighet, vill byta yrke eller önskar höja din kompetens. Vi erbjuder över 150 gymnasiekurser och yrkesutbildningar...


Läs mer om Hermods VUX och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Butikssäljare
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Hermods VUXGör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Butikssäljare från Hermods VUX, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Butikssäljare

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: