Visa allastudier.se som: Mobil

Undersköterska och Grundläggande svenska som andraspråk (kombination)

Hermods VUX
Sammanfattning
Komvux
Bjurholm
1550 gy
Startdatum: Flexibel - Bjurholm
Hermods VUX

Undersköterska och Grundläggande svenska som andraspråk (kombination)

Yrkesutbildningen Undersköterska och grundläggande svenska som andraspråk (kombination) passar dig som vill arbeta med att vårda människor. Du får lära bland annat om omsorg, medicin och etik. Om du har annat modersmål än svenska kan läsa denna yrkesutbildning inom omvårdnad tillsammans med Grundläggande svenska som andraspråk.Efter utbildningen

Kan du arbeta som undersköterska, skötare, vårdbiträde, personlig assistent och boendestödjare.

Förkunskap och behörighet

Se om du är behörig att läsa gymnasial yrkesutbildning.

Innehåll och upplägg

I yrkesutbildningen Undersköterska och Grundläggande svenska som andraspråk (kombination) får du lära dig om omvårdnad och hur man förbereder och utför arbetsuppgifter inom vården. Du får också kunskap om hur du förhindrar smittspridning och vilka tekniska hjälpmedel som finns. I utbildningen ingår bland annat kurserna ”Vård och omsorgsarbete 1" och "Vård och omsorgsarbete 2” och även kurser i psykologi, psykiatri, medicin, etik och pedagogik.  Du kommer också att få lära dig om arbetsmiljö samt lagar inom vård och omsorg. 

I denna yrkesutbildning kan du kombinera Grundläggande svenska som andraspråk med omvårdnad parallellt med dina vårdkurser. Följande språkkurser ingår:

  • Svenska som andraspråk, nationell delkurs 2 
  • Svenska som andraspråk, nationell delkurs  3
  • Svenska som andraspråk, nationell delkurs  4

I yrkesutbildningen Undersköterska och Grundläggande svenska som andraspråk (kombination) läser du Grundläggande svenska som andraspråk 600 gymnasiepoäng och Omvårdnad 950 gymnasiepoäng. Därefter väljer du en inriktning på 500 gymnasiepoäng. 

Du kan välja mellan följande inriktningar:

  • sjukvård
  • psykiatri
  • funktionsnedsättning
  • äldreomsorg

Du kan lägga till ytterligare en kurs om 100 gymnasiepoäng inom internationellt arbete, i de fall du behöver mer än 1500 gymnasiepoäng.

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Undersköterska och Grundläggande svenska som andraspråk (kombination)
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Hermods VUX


Gör en intresseanmälan

För att beställa information om Undersköterska och Grundläggande svenska som andraspråk (kombination), fyll i följande uppgifter: