Visa allastudier.se som: Mobil

Validering bygg och anläggning

Hermods VUX
Sammanfattning
Komvux
Malmö, Stockholm, Västerås
Kommande starter
Malmö
Flexibel 
Stockholm
Flexibel 
Västerås
Flexibel 
Hermods VUX

Validering bygg och anläggning

Har du yrkeskunskap, erfarenhet eller tidigare utbildning inom bygg och anläggning? Då har du möjligheten att få en validering för din kompetens inom bygg och anläggning. Med detta menas att dina kunskaper synliggörs, att vi bedömer dem, samt dokumenterar kunskaperna i ett valideringsintyg. Bedömer vi att du behöver komplettera med någon form av utbildning för att kunna skaffa dig ett yrkesbevis beskriver vi detta i ett kompletteringsutlåtande. En validering används för att anpassa en utbildning, förkorta en utbildning, eller införa en utbildning då du som söker saknar ett betyg för de kurser som krävs inom branschen. Det är ett effektivt sätt att få din kompetens och kunskap inom bygg och anläggning formellt godkänd på den svenska arbetsmarknaden. Efter utbildningen

Efter avslutad validering utfärdar vi ett valideringsintyg som beskriver dina kunskaper.
Vi utfärdar eventuellt även ett kompletteringsintyg då du saknar kunskaper inom något område.

Hermods utfärdar inte yrkesbevis.

Förkunskap och behörighet

Valideringen sker i samverkan med Arbetsförmedlingen vilket innebär att du är behöver vara arbetssökande och inskriven på Arbetsförmedlingen för att kunna delta. För att bli validerad inom bygg och anläggning behöver du vara inskriven hos Arbetsförmedlingen, följt av att kommer du till Hermods och utför valideringen hos oss.

Anmäl dig som arbetssökande på Arbetsförmedlingens webbplats för att delta i en Arbetsmarknadsutbildning på Hermods.

Innehåll och upplägg

Valideringen sker dagtid och heltid i Hermods lokaler och omfattar maximalt 2 veckor. Under denna period får du visa upp dina kunskaper i ett byggyrke, både teoretiskt och praktiskt. Vi dokumenterar dina kunskaper och bedömer dessa utifrån BYN:s krav.

Hermods är godkänd valideringsutförare av Byggnadsindustrins Yrkesnämnd (BYN).

Vad innebär en validering?
Har du redan yrkeskunskap, erfarenhet eller tidigare utbildning inom ett visst område kan du få din kompetens validerad. Med det menas den process där dina befintliga kunskaper och erfarenheter bedöms, värderas och dokumenteras till ett valideringsintyg. Du får dessutom ett kompletteringsutlåtande som beskriver vad du eventuellt behöver komplettera för att ha möjlighet att få ett yrkesbevis.

Hermods hjälper människor nå sina mål och yrkesdrömmar. Vi har sedan över 120 år tillbaka utvecklat program, kurser och validering för Komvux och Komvux - Yrkesutbildning, Yrkeshögskolor, Gymnasieskolor, Arbetsmarknadsutbildningar, samt SFI (Svenska För Invandrare) och andra utbildningar för personer nya inom Sverige. Hermods har utbildningsprogram och kurser på distans, i klassrum och flex, för de flesta branscher och yrken inom bland annat bygg och måleri.

Hermods VUX

Hermods VUX

Snabbaste vägen till högre studier eller jobb

Vuxenutbildning på distans eller flexibelt i klassrum Hermods erbjuder ett brett och modernt utbud av vuxenutbildning. Hos oss kan du läsa om du saknar högskolebehörighet, vill byta yrke eller önskar höja din kompetens. Vi erbjuder över 150 gymnasiekurser och yrkesutbildningar...


Läs mer om Hermods VUX och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Validering bygg och anläggning
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Hermods VUXGör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Validering bygg och anläggning från Hermods VUX, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön