Visa allastudier.se som: Mobil

Webbserverprogrammering 2

Hermods VUX
Sammanfattning
Komvux
Arboga, Arvika, Bengtsfors, Bjurholm, Boden, Borås - Visa alla  
Kommande starter

Plats & start


Arboga
Flexibel

Arvika
Flexibel

Bengtsfors
Flexibel

Boden
Flexibel
Hermods VUX

Webbserverprogrammering 2

I kursen Webbserverprogrammering 2 får du lära dig att skapa färdiga webbplatser. Du lär dig bland annat att skapa webbforum, en wiki-sida eller en blogg. Du lär dig de olika delarna i informationshanteringssystem och får goda kunskaper i PHP. Kursen är en fortsättning på Webbserverprogrammering 1.


Efter utbildningen

Kan du bland annat skapa en färdig webbplats. Du kan hantera ett innehållshanteringssystem.


Förkunskaper och behörighet

För att läsa Webbserverprogrammering 2 bör du tidigare ha läst kursen Webbserverprogrammering 1. Du bör ha läst kurserna Webbutveckling 1, Webbutveckling 2 och Webbutveckling 3 samt ha god engelsk läsförståelse rekommenderas.

För att ansöka om utbildning på gymnasial nivå så behöver du vara folkbokförd i den kommun där du ska söka utbildningen. Det beror på att det är din kommun som sköter antagningen och som beslutar om du får läsa utbildningen du sökt eller ej.

Du ska ha fyllt 20 år, eller om du fyller 20 under året så får du påbörja dina studier under andra kalenderhalvåret (hösten). Har du slutbetyg från gymnasiet får du börja studera trots att du inte fyllt 20 år.


Innehåll och upplägg

Kursen kretsar runt ett större IT-projekt i innehållshanteringssystemet Drupal. Målet med projektet är att du ska skapa en färdig webbplats där inriktningen är öppen, men där förslagen webbforum, en wiki-sida eller en blogg ges.

Drupal är ett av världens största innehållshanteringssystem (CMS) och bygger på PHP och MySQL. Plattformen är mycket anpassningsbar och med goda kunskaper i PHP kan du skapa egna moduler för att bygga ut funktionaliteten och anpassa hantering av information. Du väljer mellan att arbeta med innehållshanteringssystemet Drupal eller WordPress som båda bygger på PHP och MySQL. Dessa plattformar är mycket anpassningsbara och med goda kunskaper i PHP kan du skapa egna moduler/plugins för att bygga ut funktionaliteten och anpassa hantering av information.

Stort fokus i kursen ligger på att simulera en realistisk och autentisk arbetsgång för ett IT-projekt där projektplanering, dokumentation och testning är exempel på centrala moment. Därutöver kommer en del av kursen att hantera optimering och säkerhet av webbservern Apache, vilket också kommer integreras i projektet.

Till kursen använder vi kurslitteratur som på ett systematiskt tillvägagångssätt beskriver de olika delarna i informationshanteringssystem och hur man bygger färdiga webbplatser. Som huvudsakligt läromedel (om du väljer Drupal-spåret) använder vi boken ”Drupal 7: Börja här” som på ett systematiskt tillvägagångssätt beskriver de olika delarna i informationshanteringssystem och hur du bygger färdiga webbplatser. För det rekommenderade innehållshanteringssystemet WordPress använder vi webbresurser.

Kursen Webbserverprogrammering 2 ger dig kunskaper om:

  • Säkerhet för en webbplats
  • Optimering av en Apache webbserver
  • Teori om IT-projekt
  • Drupal informationshanteringssystem
  • Informationsarkitektur
  • Etik och integritet
  • Fördjupning: webbteknik
  • Fördjupning: PHP och MySQL

 

Här hittar du kurslitteraturlistan.

Varför välja Hermods VUX?

Distansutbildningar

CSN-berättigad

86% rekommenderar denna utbildning/utbildare

Hermods VUX

Snabbaste vägen till högre studier eller jobb

Vuxenutbildning på distans eller flexibelt i klassrum Hermods erbjuder ett brett och modernt utbud av vuxenutbildning. Hos oss kan du läsa om du saknar högskolebehörighet, vill byta yrke eller önskar höja din kompetens. Vi erbjuder över 150 gymnasiekurser och yrkesutbildningar...


Läs mer om Hermods VUX och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Webbserverprogrammering 2
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Hermods VUXRecensioner

Det finns inga recensioner för Webbserverprogrammering 2

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Webbserverprogrammering 2 från Hermods VUX, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön