Visa allastudier.se som: Mobil

Anläggningsingenjör Infrastruktur - Göteborg

Hermods YH
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Distans
2 år
Heltid
CSN-berättigad
Distans
Startdatum: Höst 2021 - Distans
Anläggningsingenjör - Infrastruktur yrkeshögskoleutbilnding

Anläggningsingenjör Infrastruktur - Göteborg

Plugga till Anläggningsingenjör - Infrastruktur

Byggbranschen står inför en enorm kompetensbrist och kommer behöva anställa 50 000 ingenjörer inom de kommande fem åren. Samtidigt är många stora infrastrukturprojekt inplanerade där vägar, järnvägar, broar och tunnlar ska anläggas för att förbättra möjligheterna för människor att leva i hela landet och pendla till sina jobb samt skapa miljövänliga transportvägar. Som anläggningsingenjör är du en nyckelperson i satsningen på Sveriges infrastruktur och arbetar med att planera och driva infrastrukturprojekt. Du har ett övergripande ansvar och en koordinerande roll. Yrket passar dig som vill ha ett varierande, socialt och ansvarsfullt arbete där du kombinerar problemlösning och projektledning samtidigt som du bidrar till samhällets utveckling.

Efter utbildningen
Efter utbildningen har du kunskap om hela processen kring anläggningsprojekt och kan självständigt planera, leda och följa upp projekt så att de uppfyller kunders och myndigheters krav. Du får den administrativa och tekniska kompetens som krävs för att upprätta projektplaneringar, budget, kalkyler samt för att tolka ritningar. Du får fördjupad kunskap inom anläggningsteknik, materialval, konstruktionsdelar, mät- och betongteknik. Efter utbildningen kan du arbeta som anläggningsingenjör, kalkylator, arbetsledare, arbetschef, anläggningsplanerare, kvalitetssamordnare eller projektledare inom bygg- och anläggningsbranschen.

Innehåll och upplägg

å Hermods Yrkeshögskola arbetar vi med problemlösningsinriktat lärande för att efterlikna det verkliga arbetslivet. Som studerande får du öva dig i att förstå problem och hitta tänkbara lösningar genom kreativt tänkande. I utbildningen arbetar du ofta projektinriktat och kursöverskridande för att få en helhetssyn och se ett sammanhang mellan de kunskaper som förmedlas. Denna utbildning bedrivs på distans vilket innebär att du självständigt ansvarar över din studietid. Föreläsningar, diskussioner, uppgifter och annan kommunikation är webbaserad och sker via Hermods lärplattform eller via onlinemöten. Goda datakunskaper och tillgång till dator och internet är ett krav eftersom vi använder oss av en webbaserad studieplattform. 

Utbildningen ställer stora krav på engagemang och förutsätter en hög arbetsinsats. Det krävs att du är disciplinerad och kan studera på egen hand. Studerar du hemma är det viktigt att du får lugn och ro för studierna under dagen eller kvällen. Att studera på 100% är jämförbart med heltidsarbete. 

Utöver den webbaserade undervisningen innehåller utbildningen totalt fyra (Malmö, Örebro) respektive åtta (Stockholm, Göteborg) fysiska träffar som exempelvis kan innehåll föreläsningar, praktiska moment, seminarier eller examinationer. Det är också ett tillfälle för social samvaro med kurskamrater och utbildare. Utbildningen innehåller två LIA-perioder där du får praktisera dina teoretiska kunskaper ute på en arbetsplats.  

Kurser
• Anläggningsteknik, 45p
• Arbetsrätt, 15p
• Betongteknik, 15p
• Byggarbetsmiljösamordning, 20p
• Byggprocess – Mark och Anläggning, 50p
• Ekonomi och kalkylering, 25p
• Entreprenadjuridik, 20p
• Examensarbete, 25p
• Ledarskap, 20p
• LIA 1, 65p
• LIA 2, 65p
• Miljö- och hållbar utveckling, 15p
• Mätteknik och ritningshantering, 20p

Förkunskaper

För att söka till utbildningen krävs att du har grundläggande behörighet vilket motsvarar en gymnasieexamen samt följande förkunskaper eller motsvarande:

  • Bygg och anläggning 1
  • Bygg och anläggning 2

Preparandkurs

Saknar du någon av kurserna ovan kan du läsa in dessa hos oss på distans inför utbildningen via en så kallad preparandkurs. Preparandkursen är avgiftsfri och du läser den online i din egen takt under några veckor.

Hermods YH

BÖRJA, FÖRÄNDRA ELLER UTVECKLA DITT YRKESLIV HOS OSS!På Hermods vill vi att du ska kunna uppnå dina yrkesdrömmar och yrkesmål oavsett var du befinner dig i livet. Hermods Yrkeshögskola är alternativet för dig som är på jakt efter ditt första...


Läs mer om Hermods YH och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Anläggningsingenjör Infrastruktur - Göteborg
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Hermods YHRecensioner

Det finns inga recensioner för Anläggningsingenjör Infrastruktur - Göteborg

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Anläggningsingenjör Infrastruktur - Göteborg från Hermods YH, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön