Visa allastudier.se som: Mobil

Automations- och robotingenjör med industri 4.0

Hermods YH
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Örebro
2 år
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Örebro
Sista ansökan: 2021-05-05
Automations- och robotingenjör yrkeshögskoleutbildning

Automations- och robotingenjör med industri 4.0

Plugga till Automations- och robotingenjör med industri 4.0

Robotar och automatisering är inte längre framtiden utan har mer eller mindre blivit en del av vardagen inom många branscher. Framförallt inom industrin där allt fler fabriker och produktionsled blir självorganiserade. Industri 4.0 syftar till en fjärde industriell revolution där Internet Of Things (IOT) möjliggör en ny form av informationsflöde inom produktionen. Som automations- och robotingenjör arbetar du med utveckling, installation, programmering, underhåll och reparation av automatiskt styrda anläggningar och industrirobotar. Yrket passar dig som har ett intresse för tekniska system, är bra på logiskt tänkande, problemlösning och kan arbeta i team. Branschen har redan svårt att rekrytera personal med rätt kompetens och de strukturomvandlingar som nu sker inom digitalisering, automatisering och robotisering driver på efterfrågan av aktuell kompetens. 

Efter utbildningen

Efter utbildningen kan du arbeta som automations- och robotingenjör, automationstekniker eller underhållstekniker inom industrin och med industrirobotar och automationslösningar samt dess samverkan och kommunikation. Du har fördjupad kunskap om el, elektronik, regler- och styrteknik samt robotprogrammering. Du har färdigheter för att hantera ritningsverktyg och layoutritningar i 2D och 3D. Du har kompetens för att självständigt arbeta med automation med fokus på problemlösning inom produktionsprocessen samt leda, planera och ansvara för automationsprojekt.Efter utbildningen kommer du att vara eftertraktad inom den svenska industrin som utgör hela 10% av världsmarknaden och är en av Sveriges viktigaste näringar. 

Innehåll och upplägg 

Denna utbildning bedrivs i klassrum och på helfart. Två till tre dagar i veckan är det schemalagda lektioner och resterande tid ägnas åt självstudier eller grupparbeten.

Kurser 

 • Examensarbete, 30 yhp
 • Industriell Automation, 40 yhp
 • Konstruktionsteknik, 10 yhp
 • LIA 1, 55 yhp
 • LIA 2, 60 yhp
 • Motorstyrning och processteknik, 40 yhp
 • Produktionskunskap 1 – LEAN, 25 yhp
 • Produktionskunskap 2 – Hållbarhet, 25 yhp
 • Programmering inom Automation, 40 yhp
 • Robotteknik, 30 yhp
 • Smart industri- och fastighetsautomation, 50 yhp
 • Styrskåp – uppbyggnad och användning, 20 yhp

Förkunskaper

Ansökan är öppen mellan den 10 februari och 5 maj. Du ansöker via vår hemsida. 

För att söka till utbildningen krävs att du har grundläggande behörighet vilket motsvarar en gymnasieexamen samt följande förkunskaper eller motsvarande:

 • Datorteknik 1a 
 • Praktisk ellära 

Preparandkurs

Saknar du någon av kurserna ovan kan du läsa in dessa hos oss på distans inför utbildningen via en så kallad preparandkurs. Preparandkursen är avgiftsfri och du läser den online i din egen takt under några veckor.

Hermods YH

BÖRJA, FÖRÄNDRA ELLER UTVECKLA DITT YRKESLIV HOS OSS!På Hermods vill vi att du ska kunna uppnå dina yrkesdrömmar och yrkesmål oavsett var du befinner dig i livet. Hermods Yrkeshögskola är alternativet för dig som är på jakt efter ditt första...


Läs mer om Hermods YH och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Automations- och robotingenjör med industri 4.0
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Hermods YH

Recensioner

Det finns inga recensioner för Automations- och robotingenjör med industri 4.0

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Automations- och robotingenjör med industri 4.0 från Hermods YH, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: