Visa allastudier.se som: Mobil

Internationell affärslogistiker - Green management

Hermods YH
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Stockholm
2 år
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: 2020-08-01 - Stockholm
Hermods YH

Internationell affärslogistiker - Green management

Arbeta med att planera, organisera och effektivisera de logistiska flödena hos ett företag, utbilda dig till internationell affärslogistiker med fokus på hållbarhet. Som affärslogistiker arbetar du med att analysera, driva och utveckla logistiklösningar för befintliga och nya affärer. Du ansvarar över varuflödeskedjan och ser till så att logistiken sköts med ett grönt förhållningssätt. Yrket passar dig som har en god helhetssyn, är kommunikativ och kundfokuserad.

Efter utbildningen
Efter utbildningen har du kompetens inom och förståelse för hela varuflödets uppbyggnad och inköpsprocessens olika moment. Du har kunskap om logistikens miljöpåverkan och kan utveckla en varuflödeskedja med ett grönt förhållningssätt. Utbildningen ger dig kompetens att planera och genomföra internationella transporter samt göra riskbedömningar vid utlandsaffärer utifrån såväl ekonomiska, juridiska och logistiska aspekter. Efter utbildningen kan du bland annat arbeta som transportlogistiker, internationell handelslogistiker, internationell affärslogistiker eller logistikutvecklare.

Innehåll och upplägg
Utbildningen bygger på problembaserat lärande där du som studerande lär dig att förstå problem och hitta lösningar på egen hand eller i grupp. Undervisningen kan bland annat bestå av teoretiska genomgångar, föreläsningar, grupparbeten och självstudier. Detta kompletteras med praktiskt lärande ute på arbetsplats, så kallat LIA där du får pröva dina teoretiska kunskaper i praktiken.

Kurser
• Affärsekonomi, 25p
• Demand Chain Management, 30p
• Examensarbete, 25p
• Hållbar transport- och distributionslogistik, 25p
• Internationell handel, betalning och finansiering, 30p
• Internationellt inköp och försäljning, 25p
• Kvalitet och processutveckling, 25p
• LIA 1, 70p
• LIA 2, 70p
• Logistikavtal med miljörätt, 25p
• Projektledning och affärskommunikation, 25p
• Transporträtt, 25p

Förkunskaper

Du är behörig att antas till en yrkeshögskoleutbildning om du uppfyller något av följande: 1. Har en gymnasieexamen från gymnasieskolan eller kommunal vuxenutbildning. 2. Har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i punkt 1. 3. Är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning. 4. Genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen. Förutom detta ställs följande krav: Kurser: Handels- och administrationsprogrammet Logistik 1, 100p

Hermods YH

Hermods YH

BÖRJA, FÖRÄNDRA ELLER UTVECKLA DITT YRKESLIV HOS OSS!På Hermods vill vi att du ska kunna uppnå dina yrkesdrömmar och yrkesmål oavsett var du befinner dig i livet. Hermods Yrkeshögskola är alternativet för dig som är på jakt efter ditt första...


Läs mer om Hermods YH och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Internationell affärslogistiker - Green management
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Gör en intresseanmälan

För att beställa information om Internationell affärslogistiker - Green management, fyll i följande uppgifter: