Visa allastudier.se som: Mobil

Internationell logistiker/speditör inriktning digitalisering

Hermods YH
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Helsingborg
2 år
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: 2020-08-01 - Helsingborg
Hermods YH

Internationell logistiker/speditör inriktning digitalisering

Världen blir allt mer globaliserad och handeln ökar. Logistik bygger på optimering och effektivisering av verksamheten. Utbilda dig till internationell logistiker/speditör och arbeta med att hitta miljövänliga och kostnadseffektiva logistik- och transportlösningar. Yrket passar dig som har god helhetssyn, är kommunikativ och gillar problemlösning. Branscher står inför en omvälvande digitalisering och den här utbildningen ger dig fördjupade kunskaper i ny digital teknik inom handel och logistik.

Efter utbildningen
Efter utbildningen har du kompetens inom och förståelse för hela varuflödets uppbyggnad, smarta logistiklösningar och inköpsprocessens olika moment. Du har kompetens att använda samt utveckla den digitala teknik som finns inom branschen. Utbildningen ger dig färdigheter för att planera och genomföra internationella transporter och göra riskbedömningar vid utlandsaffärer utifrån såväl ekonomiska, juridiska och logistiska aspekter. Efter utbildningen kan du bland annat arbeta som internationell logistiker eller speditör med inriktning digitalisering, logistikkonsult eller speditör inom ett visst transportslag eller inom ett visst geografiskt område.

Innehåll och upplägg
Utbildningen bygger på problembaserat lärande där du som studerande lär dig att förstå problem och hitta lösningar på egen hand eller i grupp. Upplägget är format efter hur det fungerar i arbetslivet för att förbereda dig inför din nya yrkesroll. Undervisningen kan bland annat bestå av teoretiska genomgångar, föreläsningar, grupparbeten och självstudier. Detta kompletteras med praktiskt lärande ute på arbetsplats, så kallat LIA där du får pröva dina teoretiska kunskaper i praktiken.

Kurser
• Affärsekonomi och betalningssystem, 30p
• Demand Chain Management - green sustainability, 30p
• Digital teknik inom logistik, 50p
• Examensarbete, 30p
• Hållbar transport- och distributionslogistik samt miljörätt, 45p
• Internationell handel och inköp, 40p
• Kvalitet och processutveckling, 30p
• LIA 1, 70p
• LIA 2, 70p
• Logistikavtal, 30p

Förkunskaper

För att söka utbildningen krävs att du har grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier samt följande förkunskaper eller motsvarande:

  • Matematik 2
  • Engelska 6
  • Svenska 2/Svenska som andra språk 2

Hermods YH

Hermods YH

BÖRJA, FÖRÄNDRA ELLER UTVECKLA DITT YRKESLIV HOS OSS!På Hermods vill vi att du ska kunna uppnå dina yrkesdrömmar och yrkesmål oavsett var du befinner dig i livet. Hermods Yrkeshögskola är alternativet för dig som är på jakt efter ditt första...


Läs mer om Hermods YH och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Internationell logistiker/speditör inriktning digitalisering
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Hermods YH

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Internationell logistiker/speditör inriktning digitalisering från Hermods YH, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Internationell logistiker/speditör inriktning digitalisering

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: