Visa allastudier.se som: Mobil

Specialistundersköterska inriktning psykiatrisk verksamhet

Hermods YH
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Gävle, Östersund
1 år
Heltid
CSN-berättigad
Specialistundersköterska inriktning psykiatrisk vård. Utbildning inom psykiatri

Specialistundersköterska inriktning psykiatrisk verksamhet

Plugga till Specialistundersköterska inriktning psykiatrisk verksamhet

Om tio år förväntas psykisk ohälsa vara den absolut största folkhälsoutmaningen i världen. Vården har redan personalbrist och satsningar görs nu för att specialistutbilda befintlig personal. Arbetar du som undersköterska eller skötare och vill fördjupa din kompetens inom psykiatrisk vård? Då kan du vidareutbilda dig genom denna ettåriga distansutbildning. Som specialistundersköterska inom psykiatrisk verksamhet arbetar du professionellt med att vårda personer med psykisk ohälsa. Utbildningen ger dig rätt verktyg för att arbeta personcentrerat med olika hälsofrämjande insatser. Du får djupare kunskap inom olika psykiatriska sjukdomstillstånd, hur du bemöter och samarbetar med patienter och anhöriga och hur du för korrekt dokumentation och följer rådande lagar och regelverk. Detta är en perfekt utbildning för dig som vill arbeta som skötare inom psykiatrin.

Efter utbildningen

Efter denna psykiatri-utbildningen har du kunskap om psykisk hälsa och ohälsa och kan utföra specifik psykiatrisk omvårdnad utifrån olika orsaker och symtom. Du har kunskap om psykiatriska diagnoser och olika behandlingar och kan reflektera över dessa. Du har kompetens att arbeta utifrån ett personcentrerat, hälsofrämjande arbetssätt, självständigt och i grupp. Utbildningen ger dig även färdigheter för att upprätta dokumentation av hela omvårdnadsprocessen och du kan arbeta utefter rådande lagstiftningar och riktlinjer som styr den psykiatriska vården. Efter psykiatri-utbildningen kan du arbeta som specialistundersköterska med psykiatrisk inriktning inom landsting och kommuner samt privata aktörer. Du kan även arbeta som skötare inom psykiatrin. 

Detta är en psykiatrisk utbildning för dig som arbetar som undersköterska och som vill specialisera dig inom psykisk ohälsa. 

Innehåll och upplägg

På Hermods Yrkeshögskola arbetar vi med problemlösningsinriktat lärande för att efterlikna det verkliga arbetslivet. Som studerande får du öva dig i att förstå problem och hitta tänkbara lösningar genom kreativt tänkande. 

Denna psykiatriska utbildning bedrivs på distans vilket innebär att du självständigt ansvarar över din studietid. All kommunikation och interaktion med utbildare och kurskamrater sker via webbaserade verktyg så som Teams. Under webbträffarna förs reflekterande samtal och diskussioner.

Goda datakunskaper och tillgång till dator och internet är ett krav eftersom vi använder oss av en webbaserad studieplattform. Utbildningen ställer stora krav på engagemang och förutsätter en hög arbetsinsats. Det krävs att du är disciplinerad och kan studera på egen hand. Studerar du hemma är det viktigt att du får lugn och ro för studierna under dagen eller kvällen. Att studera på 100% är jämförbart med heltidsarbete.

Denna psykaitriska utbildning innehåller två fysiska träffar per termin då teoretiska och praktiska kunskaper testas via föreläsningar, praktisk färdighetsträning, seminarier eller examinationer. Utbildningen innehåller en LIA-period där du får praktisera dina teoretiska kunskaper ute på en arbetsplats.

Kurser

  • Examensarbete, 25 yhp
  • Kommunikation och dokumentation, 20 yhp
  • Lagstiftning och Samverkan, 15 yhp
  • LIA, 65 yhp
  • Psykisk ohälsa, 30 yhp
  • Salutogent förhållningssätt, 25 yhp
  • Specialiserad psykiatrisk sjukdomslära, 40yhp

Varför välja Hermods YH?

Praktik/LIA

9/10 får jobb efter genomförd utbildning

Bra kontakter med näringsliv

Förkunskaper

För att söka till utbildningen krävs att du har grundläggande behörighet vilket motsvarar en gymnasieexamen samt följande förkunskaper eller motsvarande:

  • Etik och människans livsvillkor  
  • Psykiatri 1 
  • Ett års yrkeserfarenhet som undersköterska motsvarande 100 % i omfattning 

Preparandkurs

Saknar du någon av kurserna ovan kan du läsa in dessa hos oss på distans inför utbildningen via en så kallad preparandkurs. Preparandkursen är avgiftsfri och du läser den online i din egen takt under några veckor.

Hermods YH

BÖRJA, FÖRÄNDRA ELLER UTVECKLA DITT YRKESLIV HOS OSS!På Hermods vill vi att du ska kunna uppnå dina yrkesdrömmar och yrkesmål oavsett var du befinner dig i livet. Hermods Yrkeshögskola är alternativet för dig som är på jakt efter ditt första...


Läs mer om Hermods YH och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Specialistundersköterska inriktning psykiatrisk verksamhet
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Hermods YHRecensioner

Det finns inga recensioner för Specialistundersköterska inriktning psykiatrisk verksamhet

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Specialistundersköterska inriktning psykiatrisk verksamhet från Hermods YH, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön