Visa allastudier.se som: Mobil

Stödpedagog - Östersund

Hermods YH
Sammanfattning
Eftergymnasialt
Distans
2 år
Deltid
CSN-berättigad
Svenska
Distans
Kvinnlig stödpedagog tillsammans med rullstolsburen tjej utomhus

Stödpedagog - Östersund

Brinner du för att skapa bästa möjliga förutsättningar för individens utveckling och livskvalitet? Känner du dig mogen att inspirera och vägleda dina arbetskollegor i det pedagogiska arbetet? Då är utbildningen Stödpedagog något för dig. Utbildningen ger dig fördjupad kunskap inom individanpassat vardagsstöd samtidigt som du får den kompetens som krävs för att kunna ta en mer ledande roll i teamet för att stärka kvalitén på brukarstödet. Utbildningen ges på distans och halvfart så att du har möjlighet att kombinera arbete och studier.

Efter utbildningen

Efter utbildningen har du fördjupad kunskap om intellektuella och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar samt dess orsaker och konsekvenser. Utbildningen ger dig kompetens inom organisationsarbete samt ger dig färdigheter för att kunna ta ett utökat ansvar på arbetsplatsen. Efter utbildningen kan du arbeta som stödpedagog på olika boenden enligt SOL och LSS, korttidsboende för barn/ungdomar och vuxna eller som personlig assistent. Du kommer att tillsammans med verksamhetsansvarig kunna leda teamet samt utveckla den pedagogiska verksamheten.

Innehåll och upplägg

Denna utbildning bedrivs på distans vilket innebär att du självständigt ansvarar över din studietid. Föreläsningar, diskussioner, uppgifter och annan daglig kommunikation är webbaserad och sker via Hermods lärplattform eller via onlinemöten. Utöver den webbaserade undervisningen innehåller utbildningen ett antal fysiska träffar varje termin som exempelvis kan innehålla föreläsningar, praktiska moment, seminarier eller examinationer. Det är också ett tillfälle för social samvaro med kurskamrater och utbildare. Utbildningen innehåller en LIA-period där du får praktisera dina teoretiska kunskaper ute på en arbetsplats. 

Förkunskaper

För att söka till utbildningen i Karlskrona krävs att du har grundläggande behörighet samt följande förkunskaper eller motsvarande: 

  • Specialpedagogik 1
  • Specialpedagogik 2
  • Hälsopedagogik
  • Svenska 2 eller Svenska som andra språk 2
  • Minst ett års sammantagen yrkeserfarenhet från arbete med stöd till personer med funktionsnedsättning.

Saknar du behörighet?
Saknar du kurserna Specialpedagogik 1 och 2, Hälsopedagogik samt Svenska 2/B kan du läsa dessa kurser som en preparandkurs online. Preparandkursen läser du i egen takt och på distans under några veckor inför utbildningen. 

Hermods YH

Hermods YH

BÖRJA, FÖRÄNDRA ELLER UTVECKLA DITT YRKESLIV HOS OSS!På Hermods vill vi att du ska kunna uppnå dina yrkesdrömmar och yrkesmål oavsett var du befinner dig i livet. Hermods Yrkeshögskola är alternativet för dig som är på jakt efter ditt första...


Läs mer om Hermods YH och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Stödpedagog - Östersund
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Hermods YHGör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Stödpedagog - Östersund från Hermods YH, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Stödpedagog - Östersund

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: