Visa allastudier.se som: Mobil
Högalids folkhögskola

Välkommen till Högalids Folkhögskola

Hos oss möter du människor i olika åldrar med skilda kulturella bakgrunder, livssituationer och förutsättningar.

Tillsammans skapar vi en miljö som väcker lust att lära och ger möjlighet till egen utveckling. I vår trygga lärmiljö får varje deltagare ett personligt bemötande. Läs in behörigheter för vidare studier, fördjupa ett musikintresse eller förbered dig för ett jobb. Skolans internat erbjuder ett hemtrevligt boende.

Utbildningarna kännetecknas av att:

  • deltagaren står i centrum,
  • alla personalgrupper ingår i skolans pedagogiska miljö,
  • grundläggande demokratiska värden genomsyrar verksamhet och arbetssätt,
  • verksamheten relateras till nationella och internationella frågor.

Högalids folkhögskola är en skola med stor bredd i sitt kursutbud. Det ger möjlighet till att möta människor i olika livssituationer och med olika förutsättningar. Detta gör att vi kan erbjuda och skapa en stimulerande och lärande miljö där mötet mellan våra deltagare är berikande och utvecklande.

Vi har en tydlig profil mot allmänna kurser, med olika innehåll och på olika nivåer. Från grundläggande svenskundervisning, med deltagare från 10-15 länder över hela världen, till gymnasiestudier med möjlighet att få grundläggande behörighet och studieomdöme för vidare studier. Ungefär 1/3 av studietiden på en allmän kurs består av inriktning och resten av studier i gymnasiegemensamma ämnen för behörighet. Vi har i över 35 år bedrivit utbildning för deltagare som är lindrigt utvecklingsstörda. Våra särskilda kurser ger stora möjligheter att komma ut på arbetsmarknaden eller gå vidare till fortsatta studier inom musik.

Vi eftersträvar att vara en skola som genomsyras av en samlad syn på hälsa där vi ser individen ur ett helhetsperspektiv. Detta märks i vårt kursutbud, men också genom olika aktiviteter som genomförs kontinuerligt. Utöver ordinarie kursverksamhet erbjuds deltagare att ta del av kultur- och friluftsaktiviteter, gästföreläsare, konserter med mera. Skolan erbjuder flera möjligheter till aktiv fritid bland annat genom välutrustat gym och tillgång till egen gymnastiksal samt motionsspår/strövområde i närheten av skolan.

Grunden för lärandet utgörs av deltagarnas kunskaper, erfarenheter, värderingar och utbildningsbehov.


Visa alla utbildningar med Högalids folkhögskola

Utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Högalids folkhögskola
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Högalids folkhögskola

Högalidsvägen 16
394 70 Kalmar


Gör en intresseanmälan

För att få mer information från Högalids folkhögskola, fyll i följande uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön