Visa allastudier.se som: Mobil

Allmän kurs Högskoleförberedande

Högalids folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskola
Kalmar
2-6 terminer
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: 2020-08-17 - Kalmar
Högalids folkhögskola

Allmän kurs Högskoleförberedande

För dig…

– som vill läsa in dina grundläggande behörigheter
– som vill ha tid för att förbereda dig inför dina kommande högskolestudier
– som vill lägga en bra grund för att bättre klara högskoleprovet, öva studieteknik och bli redo för högskola eller universitet

Kursprofil/inriktning

En kurs för dig som vill förbereda dig för högskolestudier. Du övar inför och genomför högskoleprov, arbetar med studieteknik och lär dig skriva rapporter för att bli redo för högskola eller universitet. På folkhögskola möts människor med olika åldrar, erfarenheter och mål.

Kursinnehåll

Den allmänna kursen Högskoleförberedande lägger grunden till högre studier. I kursen ingår bland annat studieteknik, att skriva texter enligt uppsatsmall, att arbeta för att få ett bättre resultat på högskoleprovet och att orientera sig kring högskolans utbud.

Utöver inriktningstiden läser du gymnasiegemensamma ämnen med målsättningen att uppnå grundläggande behörighet och/eller särskilda behörigheter som eventuellt behövs vid ansökan till högskolan. Det finns också möjlighet till ett eller flera tillval på ditt personliga schema.

Så ansöker du

Ansökan skickas in via hogalid.nu och skall vara oss tillhanda senast den 10 maj 2020. Din ansökan behandlas först när den är komplett. Även efter detta datum tar vi in deltagare till kurser om det fortfarande finns lediga platser.

Skicka med följande uppgifter:

  • Kopior på skolbetyg
  • Personbevis (kan beställas på skatteverket)
  • En kortfattad beskrivning av dig själv och varför du söker till skolan

Examen & Intyg

Du som studerat färdigt på en allmän kurs kan få ett studieomdöme som bygger på en sjugradig skala. Omdömet är en sammanfattning av din studieförmåga i samtliga ämnen och ger möjlighet att söka på folkhögskolekvoten till högskola/universitet.I övriga kurser får du ett intyg som bevis på genomgången kurs.

Högskolekrav - grundläggande behörighet
Du som studerar gymnasiegemensamma ämnen och får godkänt i dessa studier, får intyg som gäller vid ansökan till universitet/högskola. Du kommer då att ansöka i den så kallade Folkhögskolegruppen.

Grundläggande behörighet för högskolestudier har den som på folkhögskola genomfört ett till tre års studier beroende på tidigare studie- och arbetslivserfarenhet samt har kunskaper motsvarande godkänd nivå i gymnasieskolans kärnämnen. (se rubriken kärnämnen)

Grundläggande behörighet kan uppnås genom:

  • 3 år på folkhögskola eller
  • 1 års gymnasiestudier + 2 år på folkhögskola eller
  • Grundskola + minst 1 års arbetslivserfarenhet + 2 år på folkhögskola eller
  • 2 års gymnasiestudier + 1 år på folkhögskola

Kostnader

Kostnader läsåret 2019/2020

Utbildningen är kostnadsfri. Du som inte bor på skolan betalar 1475 kr per fyraveckorsperiod för kost och servicekostnad. Du som bor i enkelrum på skolan betalar 4525-4775 kr per fyraveckorsperiod för hyra, kost och servicekostnad.

I servicekostnaden ingår undervisningsmaterial, kopiering, studiebesök , del av studieresor och deltagarförsäkring. Utan kostnad har du tillgång till gymnastiksal, gym, bastu, datorer, dagstidningar, tidskrifter och trådlöst nätverk.

Studiefinansiering

Studier vid folkhögskola ger rätt till att söka studiemedel via CSN. För mer information kontakta CSN.

Tänk på att om du är under 20 år vid studiestart får du endast studiebidrag. För att kunna söka fullt studiemedel måste du fylla minst 20 år samma år som du börjar studera.

Fortsatta studier

Högskola

Högalids folkhögskola

Högalids folkhögskola

Välkommen till Högalids Folkhögskola Hos oss möter du människor i olika åldrar med skilda kulturella bakgrunder, livssituationer och förutsättningar. Tillsammans skapar vi en miljö som väcker lust att lära och ger möjlighet till egen utveckling. I vår trygga lärmiljö får...


Läs mer om Högalids folkhögskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Allmän kurs Högskoleförberedande
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Högalids folkhögskola

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Allmän kurs Högskoleförberedande från Högalids folkhögskola, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Allmän kurs Högskoleförberedande

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: