Musik på scen

Högalids folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskola
Kalmar
2 terminer
Heltid
CSN-berättigad

Musik på scen

Vill du utvecklas som musiker så är att stå på scen det snabbaste, mest effektiva och roligaste sättet att bli en bättre musiker. Den här kursen handlar om att repetera, turnera och uppträda inför en livepublik.

Kursen ger dig möjlighet att pröva dina förmågor på scenen och att utvecklas tillsammans med andra i sceniska musikprojekt. Vår ambition är att du efter avslutad kurs har tillägnat dig säkerhet och förmåga att fungera som både ledare och musiker i olika sammanhang.

Kursen är inte direkt förberedande för musikhögskola. Men du kan av dina handledare få information om vad du behöver för att studera vidare. Även om du inte förbereder dig direkt för specifika ansökningsprov till en musikhögskola, ger vår kurs dig värdefulla kunskaper för livet och dina fortsatta studier.

På folkhögskola möts människor i olika åldrar, med olika erfarenheter och mål.

För dig...

  • som har en stor passion att framföra livemusik

  • som vill uppleva att uppträda med ett tight och välrepat band inför en publik

  • som vill uppleva att turnera

Kursinnehåll

Kursen är lärarledd men bygger i hög grad på dina egna aktiviteter. Stor del av tiden ägnas åt projektarbete, där du får arbeta konkret och aktivt.

Exempel på projektarbeten vi hade i fjol: musikcafé, konserter, musikteater. Under året läser vi ensemblespel,  övningsmetodik, teknik,  improvisation, låtskrivning, rytm och sång, musikteori, föreläsningar om musikbranschen, STIM och starta företag. De flesta ämnen kopplas till ett praktiskt arbete.
Gästföreläsare gör besök med workshops och föreläsningar. Genom praktisk erfarenhet och reflektion sker en kreativ musikalisk utveckling samt inblick i och förståelse för sceniskt arbete.

Antagningsvillkor

Du skall ha engagemang i din musikutövning. Erfarenhet av att ha spelat i grupp och arbetat projektinriktat är en merit. Till ansökan skriver du ett personligt brev. Du ska också bifoga videofiler där du musicerar och du kommer även att intervjuas på telefon.

Du har minst grundläggande behörighet från 3-årig utbildning i gymnasieskolan eller motsvarande kunskaper.

Kostnader

Undervisningen är kostnadsfri. Du betalar för kost och servicekostnad.

Högalids folkhögskola

Högalids folkhögskola är en skola med stor bredd i sitt kursutbud. Det ger möjlighet till att möta människor i olika livssituationer och med olika förutsättningar. Detta gör att vi kan skapa en stimulerande och lärande miljö där mötet mellan våra...


Läs mer om Högalids folkhögskola och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Högalids folkhögskola

Högalidsvägen 16
394 70 Kalmar

Recensioner

Det finns inga recensioner för Musik på scen

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön