Visa allastudier.se som: Mobil

Afrikanska studier: Litteratur och politik i det samtida Afrika

Högskolan Dalarna
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2021 - Distans
Sista ansökan: 2020-10-14

Afrikanska studier: Litteratur och politik i det samtida Afrika

Kursen behandlar nyckelfrågor rörande politik i samtida Afrika, där politik förstås som de antaganden och principer som rör makt och status i ett samhälle. Dessa nyckelfrågor studeras genom ett urval skönlitterära verk skrivna på engelska eller översatta till engelska från portugisiska, franska och arabiska. Utgångspunkten för litteraturstudiet är alltså etiska, kulturella och politiska frågor som har motiverat afrikanska författare. Studenterna analyserar den ideologiska uppbyggnaden av dessa texter och utvärderar deras betydelse för förståelsen av moderna afrikanska samhällen. Teman som kommer att utforskas innehåller formationen av nationella, kulturella och genusbaserade identiteter, uppfattningen om Afrika i västvärlden och västvärlden i Afrika, de implikationer det för med sig att inte skriva på inhemska afrikanska språk, samt den globala literära marknaden och de omständigheter som påverkar produktion och konsumtion av afrikansk litteratur.

Förkunskaper

Kandidatexamen motsvarande 180 hp inom humaniora, samhällsvetenskap eller utbildningsvetenskap och Engelska B/6 från gymnasiet eller motsvarande kunskaper. Dispens beviljas från kravet på svenska för grundläggande behörighet.

Högskolan Dalarna

Högskolan Dalarna

Campus Lugnet, Falun

Är en högskola som är ledande inom nätbaserat lärande rätt för dig? Du skulle ju flytta och läsa på campus? Högskolan Dalarnas utveckling av verktyg och pedagogik på nätet hjälper alla studenter. Inspelade föreläsningar när du inte kan vara med,...


Läs mer om Högskolan Dalarna och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Högskolan DalarnaRecensioner

Det finns inga recensioner för Afrikanska studier: Litteratur och politik i det samtida Afrika

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: